Duona su moliūgu ir sūriu – kvapni dėl sudėtyje esančių žolelių, labai gražios ir drėgna spalvos dėl moliūgo, pikantiška dėl kietojo sūrio.
Duona su moliūgu ir sūriu:
- ~650 g kvietinių miltų
- 200 ml drungno vandens
- 200 ml moliūgų tyrės
- 20 g šviežių mielių
- 1 kupino šaukštelio cukraus
- 1 kupino šaukštelio druskos
- 50 g kieto tarkuoto sūrio (dėjau Džiugą)
- 2 šaukštų smulkintų šviežių žolelių mišinio (dėjau rozmarino, čiobrelių ir šalavijo)
- 1 šaukšto saulėgrąžų aliejaus
- Miltų pabarstyti
Gaminimo eiga:
Supilkite miltus ant švaraus paviršiaus ir viduryje padarykite didelį šulinį. Supilkite į šulinį vandenį, paskui sudėkite mieles, cukrų ir druską ir išmaišykite šakute. Supilkite moliūgo tyrę, aliejų, sūrį, žoleles. Nenugriaukite šulinio sienų, nes ištekės vanduo.
Pamažu verskite miltus į vidurį ir rankomis vis maišykite, paskui minkykite (~5 minutes) kol gausite minkštą, tamprią tešlą. Jei trūks miltų, dadėkite.
Išminkę, pabarstykite tešlą miltais, uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai, kad dvigubai pakiltų.
Kai tešla pakils, pusę minutės ją pamaigykite. Padalinkite tešlą į gabalėlius ir suformuokite norimo ilgio ir storio batonus. Sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, uždenkite ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų.
Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol parus ir pabeldus bus girdėti duslus garsas. Atvėsinkite ant grotelių uždengę rankšluostėliu.
P.S. Gavosi puri kaip debesėlis ir skani duonelė. Duona su moliūgu ir sūriu labai tinka skrudinimui
Moliūgo tyrę galite pasigaminti taip: sudėkite išvalytus nuo sėklų ir nuluptus moliūgo gabalėlius į skardelę, kurioje įpilta truputį vandens, uždenkite folija ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės. Atvėsinkite ir susmulkinkite moliūgo gabalėlius smulkintuvu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Daugiau duonos receptų.
2 Comments
Ieva
2010-09-23 at 14:26Kepiau duoną pagal šį receptą, tik miltus keičiau į rūpius, ir vietoj šviežių prieskonių dėjau džiovintus. Ir galiu pasakyti, kad visai patiko! Ačiū už receptą. 🙂
Laura
2010-09-23 at 17:02Smagu, kad patiko 😉