Blyneliai su sūdyta lašiša – maži, skanūs užkandžiai šventiniam stalui.
Blynelių tešlai reikės:
- 1 stiklinės kvietinių miltų
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 2 kiaušinių
- 0,5 stiklinės pieno
- 1 šaukšto grietinės
Uždarui reikės:
- 0,5 stiklinės riebios grietinės
- 2 šaukštų majonezo
- 2 šaukštelių citrinos sulčių
- 1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų (arba laiškinio česnako laiškų)
- 1 šaukšto smulkintų mėtų lapelių (arba krapų)
- 125 g griežinėliais pjaustytos sūdytos lašišos filė (arba rūkytos lašišos)
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakite su pienu ir grietine. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Palikite tešlą 10 minučių pastovėti.
Iškepkite keptuvėje mažyčius blynelius. Atvėsinkite.
Sumaišykite grietinę su majonezu, citrinos sultimis ir žolelėmis.
Ant kiekvieno blynelio uždėkite po šaukštelį grietinės mišinio, į kurį įspauskite po gabalėlį lašišos. Blynelius galite papuošti citrinos žievelėmis.
Blyneliai su sūdyta lašiša tobulai tinka su vynu arba šampanu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti cukinijų blyneliai su ikrais ir lašiša
Komentarų nėra