Karštai rūkyta bebro uodega – nuostabaus skonio užkandis. Tekstūra primena lašinius, o skonis rūkytą ungurį.
Karštai rūkyta bebro uodega:
- 1 bebro uodegos
- Druskos
- 4 skiltelių česnako
- 2 saujų šviežių žolelių mišinio (rozmarino, šalavijų, petražolių ir t.t.)
- Po kelis juodų, žalių ir kvapiųjų pipirų grūdelius
Gaminimo eiga:
Bebro uodegą nuplikykite (galite pusę minutės palaikyti karštame vandenyje) ir nulupkite. Likusius plaukelius nuskuskite plaukų skustuvu.
Pasidarykite 10 % druskos tirpalą, užpilkite juo nuluptą bebro uodegą ir laikykit šaldytuve 12 valandų.
Po 12 valandų uodegą išimkite iš sūrymo, nuplaukite. Žoleles, česnaką ir pipirų grūdelius sutrinkite smulkintuvu, mišiniu įtrinkite uodegą ir apvyniokite ją maistine plėvele. Marinuokite šaldytuve 1-2 paras.
Rūkėme karštai apie 1,5 valandos alksnio dūmuose.
Uodega gali būti patiekiama su salotomis, marinuotomis arba raugintomis daržovėmis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra