Jautienos dešrelės su traiškytomis bulvytėmis ir paprikomis – subalansuotas patiekalas sočiai ir jaukiai vakarienei namuose.
Reikės:
- 6 šviežių jautienos dešrelių
- Lydyto sviesto kepimui
Paprikų garnyrui:
- 1 didelės paprikos
- 1 didelio svogūno
- 3 česnako skiltelių
- 1 čili pipiro
- Lydyto sviesto kepimui
- 2 pomidorų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto smulkintų petražolių ir raudonėlių lapelių
Bulvytėms:
- 10 mažų bulvyčių
- Lydyto sviesto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Trumų aliejaus
Gaminimo eiga:
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Papriką ir čili pipirą padalinkite pusiau, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite plonais griežinėliais. Česnako skilteles supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūnus, paprikas ir česnaką sudėkite į keptuvę, įdėkite šaukštelį lydyto sviesto ir kepkite ant mažos kaitros maišydami 0,5 valandos. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į paprikas, uždenkite ir troškinkite ant silpnos kaitros dar 15 minučių. Baigus troškintis, sudėkite žoleles.
Bulvytes nuplaukite ir išvirkite. Nepervirkite, geriau tegul lieka šiek tiek kietos viduje. Atvėsinkite. Atvėsusias bulvytes sutraiškykite delnu, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant kiekvienos uždėkite po gabaliuką sviesto, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje arčiau viršutinio kaitinimo elemento, kol gražiai apskrus (10-15 minučių). Prieš patiekiant, ant kiekvienos bulvytės užlašinkite po keletą lašų trumų aliejaus.
Dešreles iškepkite keptuvėje su sviestu.
Jautienos dešrelės su traiškytomis bulvytėmis patiekiamos su paprika.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra