Kepta lašiša su balandų padažu. Šio patiekalo vinis padažas – skaisčios spalvos, aksominis, sviestinis, pagamintas pagal prancūziško padažo Hollandaise technologiją.
Reikės:
- 2 lašišos filė kepsnių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Aliejaus kepimui
Balandų Hollandaise padažui reikės:
- 30 g jaunų balandų lapelių (galite keisti dilgėlių lapeliais)
- 110 g sviesto
- 3 kiaušinių trynių
- 0,5 šaukštelio Dižono garstyčių
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio baltų pipirų
- 1 šaukšto citrinos sulčių
Garnyrui reikės:
- Šparagų
- Vyšninių pomidoriukų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Lydyto sviesto kepimui
Gaminimo eiga:
Padažui balandų lapelius nuplikykite karštu vandeniu. Gerai nusausinkite ir atvėsinkite.
Sviestą ištirpinkite puodelyje. Tirpinkite kol pasirodys putos. Putas nugraibykite.
Į smulkintuvo (blenderio) indą sudėkite kiaušinių trynius, druską, pipirus, garstyčias, citrinos sultis ir susmulkinkite iki vientisos masės. Sudėkite nuplikytus balandų lapus ir vėl smulkinkite iki vientisos masės. Lėta srovele pilkite į balandų masę sviesta ir trinkite tol, kol supilsite visą sviestą ir masė taps glotni ir vientisa. Paragaukite ar netrūksta druskos. Jei prieš patiekimą padažą reikės pašildyti, šildykite vandens vonelėje visą laiką maišydami.
Lašišos kepsnius dėkite odele žemyn į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite kol odelė apskrus. Kepsnius apverskite ir kepkite tol, kokį iškepimo laipsnį mėgstate: vidutiniškai keptą ar visiškai. Kepimo metu pagardinkite druska, baigiant kept – pipirais.
Garnyrui nuskuskite arba nulaužkite šparagų sumedėjusius galus. Šparagus apkepkite su lydytu sviestu, baigiant kept sudėkite pomidoriukus. Pagardinkite druska ir pipirais.
Kepta lašiša su balandų padažu tinka su įvairiomis daržovėmis, taip pat bulvių koše.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra