Pienių medus – aukso spalvos pavasarinis sirupas. Tinka desertams paskaninti, šaltiems gėrimams ir arbatoms gaminti.
Pienių medus:
- 300 g pienių žiedų (skinkite taip, kad neliktų kotelių, nes jie suteiks kartumo)
- 1 litro vandens
- 1 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės
- 1 kg cukraus
Gaminimo eiga:
Pienių žiedus perplaukite, užpilkite vandeniu ir ant mažos ugnies virkite apie valandą. Atvėsinkite ir palikite pastovėti per naktį.
Kitą dieną, perkoškite, žiedus nuspauskite. Sudėkite cukrų, citrinos sultis, žievelę ir virkite 2-3 valandas arba tol kol gausis norimas tirštumas.
Receptas iš Rennie.
Patarimai:
Pienių žiedus rinkite saulėtą, sausą dieną, kai jie visiškai prasiskleidę.
Būtinai rinkitės vietovę, esančią toli nuo taršos šaltinių – gatvių, geležinkelių, gamybos įmonių ir pan.
Suvartokite per kelis mėnesius.
Daugiau receptų iš laukinių augalų.
2 Comments
Dalia, Septyni virtieniai
2011-05-24 at 15:22Man irgi gavosi tamsesnis, ir net už taviškį tamsesnis, ir dar aš nedėjau citrinos. Rūgštumėlis tai, manau, yra skonio reikalas, bet va žievelė… ar nepermušė ypatingo pienių žiedų aromato?
Aš saviškį kabinau ir laižiau, kabinau ir laižiau… buvau ir į vandeniuką įdėjus, tai įdomu, kad gėrimukas gavosi žalias
Laura
2011-05-24 at 17:49Man kaip tik citrina super truper dera ir visai nepermuša…gėrimuką tai dabar tik ir geriam, patinka. Niekaip su blynais neprisiruošiu pabandyt, nes pas mane tik aš viena juos ir valgyčiau…tingiu kept.