Jautienos karpačio – carpaccio su trumų bulvytėmis. Paskutiniu metu gaminu tik pagal šį receptą. Jis toks geras, kad nesinori daryti jokių eksperimentų 🙂
Šis karpačio šiek tiek sulietuvintas, nes naudojami rauginti agurkai, saulėgrąžų sėklos, bet tokie išsišokimai man labai patinka.
Majonezinis padažas vertas visų aukso padovanojimų, tinka beveik prie visko ir nesikuklinsiu pasakyt, kad pati jį sukūriau 🙂
Bulvyčių kepimas su ančių taukais – klasika, na o trumų aliejus nuostabiai viską sujungia 🙂
Recepte produktų nurodyta 2 porcijom.
Jautienos karpačio – carpaccio:
- Apie 300 jautienos išpjovos
- Jūros druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto skrudintų saulėgrąžų sėklų
- Gabaliuko kietojo sūrio (naudojau sūrį su trumais, bet tik ir paprastas)
- Trumų aliejaus
- Raugintų agurkų
Majoneziniam padažui reikės:
- 4 – 5 kupinų šaukštų gero majonezo. Man patinka Obelių
- 3 – 4 confit česnako skiltelių (arba 1 skiltelės paprasto česnako)
- 3 sūdytų ančiuvių filė
- Šviežiai maltų pipirų
- 0,5 rauginto agurko
- Kelių petražolių šakelių
Taip pat reikės:
- 5 bulvių
- 1 šaukštelio kambario temperatūros ančių taukų
- Druskos
- Trumų aliejaus
Gaminimo eiga:
Majoneziniam padažui sudėkite į smulkintuvą pasmulkintą raugintą ągurką, česnaką, ančiuvius, majonezą, petražoles, pipirus ir susmulkinkite iki vientisos masės.
Nuskustas bulves supjaustykite lazdelėmis. Lazdeles gerai perplaukite po tekančiu vandeniu. Nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu. Sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite su šaukšteliu ančių taukų ir druska. Bulvytes sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus. Iškeptas bulvytes prieš patiekiant apšlakstykite trumų aliejumi.
Agurkėlius mandolinos tipo tarka arba pjaustymo kombainu supjaustykite plonais griežinėliais.
Jautienos išpjovą supjaustykite plonais griežinėliais. Kad lengviau pjaustytųsi, galite kelioms valandoms įdėti į šaldiklį. Karpačiui taip pat galite naudoti jautienos nugarinę. Ji bus vos kietesnė, bet turės daugiau skonio.
Į lėkštę sudėkite išpjovos griežinėlius. Ant viršaus palaistykite majoneziniu padažu, pabarstykite jūros druska, pagardinkite pipirais, sudėkite plonai pjaustytus sūrio griežinėlius, užberkite saulėgrąžas, pašlakstykite trumų aliejumi, papuoškite agurkėlių griežinėliais.
Patiekite jautienos karpačio – carpaccio su bulvytėmis, likusiu majoneziniu padažu ir agurkėliais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra