Piadina – tradicinė plona itališka duonelė išbaltų kvietinių miltų ir taukų arba alyvuogių aliejaus. Piadina pasakiška – minkšts ir labai švelni.
Piadina:
- 500 g miltų
- 75 g kiaulienos taukų
- 200 g pieno arba vandens
- 6 g druskos
- 2 g kepimo miltelių
Gaminimo eiga:
Supilkite miltus į didelį dubenį, padarykite juose duobutę, į ją sudėkite taukus, druską ir kepimo miltelius. Pamažu pildami pieną suminkykite tešlą.
Minkykite kiek galima ilgiau….bent jau 20 minučių. Išminkę padėkite 30 minučių pastovėti šaltai.
Kai tešla subręs, išimkite ir padalinkite į 4 dalis. Suformuokite rutuliukus ir iškočiokite 25 cm diametro skritulius.
Skritulį dėkite ant sausos įkaitintos keptuvės, subadykite šakute ir kepkite vieną pusę 1-2 minutes, apverskite ir kepkite kol apskrus apačia. Jei pradės kilti burbulai, prispauskite juos šakute.
Valgykite su daržovėmis, mėsa arba sūriu.
Kai apkepė pirma pusė, apverčiau, pabarsčiau sūriu. Kol apkepė kita pusė, sūris apsilydė. Piadiną įdėjau į lėkštę, uždėjau ant jos salotą, griežinėliais pjaustyto poro ir pomidoro, pakepintų dešrelių, apliejau jas naminiu pomidorų padažu, pabarsčiau smulkintais bazilikais, gražgarste ir apvožiau.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra