Kepti jautienos cukriniai kaulai – klasikinis cukrinių kaulų receptas.
Kepti jautienos cukriniai kaulai:
- Jautienos cukrinių kaulų
- Jūros druskos
- Saujelės petražolių lapelių
- 1/4 svogūno
- Keleto kaparėlių
- Druskos, maltų pipirų
- Citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Kaulus sudėkite į skardą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje.
Mano pirkti kaulai buvo per ilgi, nes apie šį receptą prisiminiau, kai tik juos pamačiau ir nesusiprotėjau paprašyti padalinti jo į kelias dalis. Galima pirkti kulninę. Mėsą nupjausčius pasilikti troškinimui, o kauliukus kepimui. Ir dydis bus tas pats ir kepti užteks 15 minučių. Dabartinius kepiau ilgiau, kad perkeptų vidus, bet kraštai padžiuvo ir išvarvėjo visas pradžioje esantis gėris.
Salotoms petražoles pasmulkinkite, svogūnus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su kaparėliais, druska, pipirais ir citrinos sultimis. Nuotraukoje salotų ryškiai per daug, pilnai pakaks trečdalio.
Karštas kaulų smegenis kabinkite šaukšteliu (vienoje laidoje mačiau kaip su storais šiaudeliais gėrė), dėkite ant skrudintos bulkos, pabarstykite jūros druska, dėkite žiupsnelį salotų ir….. Labai patiko.
2 Comments
Odeta
2013-02-04 at 08:08Fantastiška:) Gal ir aš kada priaugsiu iki tokio lygio) O kiek ilgai kepei? O kokie tai kaulai nuo kurios dalies,kaip juos turguje pavadintikad gautum tai kas yra reikalinga?:)
Laura
2013-02-04 at 20:53Odeta, kepa neilgai, kelias ar keliolika minučių…dabar nepamenu…vienu žodžiu, jei kepsi, stebėk.
Vadinam tiesiog cukriniais kaulais, manau turguje suprastu 😉 Tik reiktų paprašyti, kad sukapotų, jei nekapoti. Maniškis nuotraukoj nekirstas, nes neusiprotėjau paprašyti padalint, tai nepatogu buvo valgyti 😉