Karštas sumuštinis Monstras – taip pavadintas žinoma dėl dydžio ir monstriško skanumo 🙂
Karštas sumuštinis Monstras:
- 6 riekelių forminės duonos (trims sumuštiniams)
- Sviesto riekelėms aptepti
- 1 šaukšto majonezo
- 1 šaukšto pomidorų pastos
- 6 parūkytų plonų dešrelių
- 1 šaukštelio sviesto (dešrelėms)
- 1 šaukštelio pomidorų pastos (dešrelėms)
- Šlako balzamiko acto glazūros (galima keisti balzamiko actu)
- Druskos
- Aitriosios paprikos miltelių
- 6 riekelių fermentinio sūrio
- 3 šaukštelių aštrių garstyčių
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite sausą keptuvę, dėkite forminės duonos riekeles ir paskrudinkite iš vienos pusės. Atvėsinkite. Ant paskrudusios pusės užtepkite plonai sviesto. Ant nepaskrudintos pusės 3 riekeles aptepkite majonezu, 3 – pomidorų pasta.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, dėkite dešreles ir trumpai apkepkite, baigiant kept įdėkite pomidorų pastos, įpilkite balzamiko acto, druskos ir aitriosios paprikos. Pakepinkite apie minutę.
Ant pomidorų pasta apteptų riekelių pusių dėkite po griežinėlį sūrio, ant viršaus po 2 dešreles, ant dešrelių vėl po griežinėlį sūrio ir užvoškite likusiomis riekelėmis majonezu pateptomis riekelėmis (apskrudusi pusė turi žiūrėti į viršų).
Sumuštinius dėkite į iki 200C įkaitintą orkaitę ir kepkite kol sūris pradės burbuliuoti. Ištraukę sumuštinius palaikykite 2 minutes, kad truputį atvėstų. Tada uždėkite ant kiekvieno po šaukštelį garstyčių.
Prieš valgant, garstyčias išsilyginkite peiliu po visą riekelės paviršių.
Jums taip pat gali patikti sumuštinis su kimči ir kiaušiniais.
Komentarų nėra