Lydeka su brokolių ir migdolų garnyru patiekta su ryžiais gardintais mėlynojo pelėsio sūriu. Daugiau patiekalų iš lydekos.
Lydeka su brokolių ir migdolų garnyru. Kepsniams:
- 2 lydekos filė kepsnių
- Aliejaus kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Laimo sulčių šlakelio
Garnyrui:
- 2/3 stiklinės ryžių
- Druskos
- 1 šaukštelio sviesto
- 1 šaukšto sūrio su mėlynuoju pelėsiu
Padažui:
- 1 nedidelės brokolio galvutės
- Druskos
- Sviesto kepimui
- Aliejaus kepimui
- Malto muskato riešuto žiupsnelio
- ~0,5 stiklinės grietinėlės
- 1 šaukšto migdolų plokštelių
Gaminimo eiga:
Užvirkite vandenį, pasūdykite, sudėkite išskirstytą brokolį ir pavirkite 10 sekundžių. Perliekite šaltu vandeniu ir atidėkite.
Pakepinkite su sviestu migdolų plokšteles ir atidėkite.
Sūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Sudėkite sviestą, sūrį ir gerai išmaišykite.
Lydekos odelę keliose vietose įpjaukite, kad kepant nesideformuotų. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, dėkite kepsnius odele į apačią, viršų pabarstykite druska, pipirais ir kepkite kol apskrus. Apverskite, vėl pabarstykite druska ir pipirais, sumažinkite ugnį ir kepkite kol iškeps.
Kitoje keptuvėje sviesto ir aliejaus mišinyje švelniai apkepkite brokolius, supilkite grietinėlę, pabarstykite maltu muskato riešutu, jei reikia druska ir kaitinkite kol grietinėlė užvirs.
Į lėkštės centrą dėkite ryžius, ant jų lydekos kepsnį (prieš dedant apšlakstykite jį laimo sultimis), aplinkui supilkite padažą. Pabarstykite migdolų plokštelėmis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
2 Comments
edita
2011-12-13 at 18:31ir atrodo labai super..:)
Laura
2011-12-13 at 18:46Dėkui! Tikrai….žiemą įsirausus tarp silkių, bulvių ir kopūstų, tai atgaiva akims 😉