Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Mėsa/ Subproduktai

Vištų širdelių troškinys

Vištų širdelių troškinys - bulviukose.lt

Vištų širdelių troškinys be galo skanus ir paprastas. Vietoj vištų, galite naudoti ančių širdeles. Tik tuomet rekomenduočiau jas dar perpjauti išilgai pusiau ir virti ne 10, o 20 minučių.

Reikės:

  • 500 g vištų širdelių
  • Kelių lauro lapų, pipirai grūdeliais
  • 3 vidutinių morkų
  • 4 bulvių
  • 1 kupino šaukšto miltų
  • 50 g sviesto
  • 2 kupinų šaukštų grietinės
  • 1 šaukšto smulkintų šviežių žolelių (petražolių, krapų)

Vištų širdelių troškinys:

Širdeles nuplaukite, nupjaustykite nuo jų riebalinį kraštelį ir likusias arterijas. Užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų ir užvirkite. Nugraibykite putas. Pasūdykite, įdėkite lauro lapų, pipirų grūdelius ir virkite 10 minučių. Lauro lapus ir pipirus išimkite.

Į širdeles sudėkite smulkintas morkas ir virkite 10 minučių. Sudėkite smulkintas bulves – virkite kol išvirs. Ir morkos, ir bulvės turi būti apsemtos skysčiu. Jei jo trūks, papildomai įpilkite vandens arba vištienos sultinio.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite miltus ir kepinkite maišydami kol neliks žalių miltų kvapo ir pasklis riešuto kvapas. Iš puodo, kuriame verda širdelės su daržovėmis nusemkite keletą samtelių skysčio ir pilkite maišant į pakepintus miltus. Sudėkite grietinę, išmaišykite ir supilkite padažą atgal į puodą su širdelėmis.

Troškinį permaišykite, jei reikia dar pasūdykite, sudėkite žoleles ir užvirkite.

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Daugiau subproduktų receptų

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI