Varškės tinginys – tai jau klasikiniu tapęs lietuviškas desertas, kuris visada tampa vakaro ar šventinio stalo hitu. Pagaminti jį paprasta, o rezultatas – nepakartojamai skanus ir sotus.
Varškės kremas, traškūs sausainių trupiniai ir aromatingos aguonos susilieja į tobulą skonių ir tekstūrų simfoniją. Šis desertas patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Papuoškite tinginį sezoniniais vaisiais, uogomis, mėtos lapeliais ir galėsite jį nešti dovanų nors ir į vestuves 🙂
Be aguonų į tinginį su varške taip pat tinka įmaišyti:
- smulkintų skrudintų riešutų – migdolų, lazdyno, pistacijų
- džiovintų vaisių – uogų. Pavyzdžiui abrikosų, slyvų, spanguolių, goji ir pan. Prieš dedant į tinginį susmulkinę stambesnius gabalėlius pabrinkinkite juos sultyse, arbatoje arba alkoholyje – rome, brendyje, likeryje ir pan.
- liofilizuotų vaisių ir uogų miltelių
- šviežių uogų – braškių, aviečių, šilauogių, mėlynių
- kokoso drožlių
Varškės tinginys su aguonomis:
- 480 g Gaidelio tipo sausainių
- 400 g 9 % varškės
- 200 g 82 % sviesto
- 150 g saldaus kondensuoto pieno
- 50 g baltojo šokolado
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 1 – 2 šaukštų aguonų
Gaminimo eiga:
Sausainius sulaužykite panašaus dydžio gabalėliais. Galite naudoti smulkintuvą su S formos peiliuku, tik prižiūrėkite smulkindami, kad nesumaltų sausainių į miltus.
Į smulkintuvą sudėkite varškę, minkštą sviestą, kondensuotą pieną, vanilinį cukrų, druską ir trinkite iki vientisos masės. Tą patį galite padaryti su rankiniu blenderiu. Arba varškę pertrinkite per sietelį ir išsukite su sviestu, kondesuotu pienu, vaniliniu cukrumi ir druska.
Užkaiskite puodą su vandeniu, įstatykite į puodą karščiui atsparų indą. Sudėkite į indą gabaliukais pasmulkintą baltą šokoladą, druską ir maišykite kaitindami vandenį, kol sviestas su šokoladu ištirps ir susijungs į vieną masę. Stenkitės šokolado masės neperkaitinti, turi tik ištirpti.
Įmaišykite ištirpusį šokoladą į varškės masę.
Taip pat įmaišykite aguonas ar kitus papildomus ingredientus (uogas, riešutus ir pan.)
Sumaišykite varškės masę su smulkintais sausainiais.
Indą į kurį dėsite tinginį, išklokite maistine plėvele arba kepimo popieriumi, supilkite tinginį, stipriai paspaudinėkite viršų, kad neliktų oro tarpų, pridenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą per naktį, kad sustingtų.
Jums taip pat gali būti įdomus tinginio su matcha receptas.
Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Komentarų nėra