Skaniausia grietininė duona arba bulka puikiai tinkanti skrudinimui.
Skaniausia grietininė duona
- 110 ml vandens
- 50 g medaus
- 1 šaukštelio su kaupeliu druskos
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 70 g grietinės
- 1 kiaušinio
- 20 g sviesto
- 370 g kvietinių miltų
- 10 g sausų mielių
- 1 šaukštelio džiovintų žolelių (nebūtina)
Gaminimo eiga:
Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas ir iškepkite. Jei neturite duonkepės, užmaišykite tešlą kaip jums įprasta ir pakildinkite. Kai tešla pakils, išimkite ją iš dubens, perminkykite, skardoje suformuokite pailgą kepaliuką ir uždengę rankšluostėliu palikite ~20 minučių pakilti. Kepkite orkaitėje iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus.
(Idėja: “Kepame duoną namuose”)
Jums taip pat gali patikti duona su morkomis ir pankoliais.
Komentarų nėra