Aukso fondas/ Mėsos patiekalų receptai

Kalakutienos geltonasis karis

Kalakutienos geltonasis karis receptas

Kalakutienos geltonasis karis su baklažanais yra aromatingas, šildantis, sotus, kvapnus ir pilnas egzotiškų skonių. Puikiai tinka pietums ar vakarienei. Labai tinka kai norisi šilto, spalvingo ir aromatingo patiekalo.

Kalakutienos geltonasis karis. Reikės:

  • 400 g kalakutienos gabalėlių (filė arba šlaunelių mėsos be odos)
  • 1 vidutinio dydžio baklažano
  • 1 vidutinio svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • Apie 2 cm šviežio imbiero (tarkuoto arba smulkiai pjaustyto)
  • 1 – 2 šaukštų geltonos kario pastos (pagal skonį)
  • 1 šaukštelio maltos ciberžolės
  • 1 šaukštelio maltos kalendros
  • 1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
  • 2 vidutinių pomidorų (smulkiai supjaustytų) arba 200 g konservuotų pomidorų
  • 2 šaukštų alyvuogių arba kokosų aliejaus
  • 1 šaukštelio rudojo cukraus
  • Druskos
  • Šviežios kalendros jei mėgstat arba petražolių papuošimui

Taip pat reikės:

  • Virtų ryžių (basmati arba jazminų)

Gaminimo eiga:

Baklažaną supjaustykite nedideliais kubeliais. Pabarstykite druska ir palikite 10–15 minučių, kad išrasotų. Po to perplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Įkaitinkite didelę keptuvę, įpilkite šaukštą aliejaus ir kepkite baklažanus ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksiniai ir minkšti. Išimkite juos iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

Į tą pačią keptuvę įpilkite dar šiek tiek aliejaus. Apkepkite kalakutienos gabalėlius. Kepant pagardinkite druska ir pipirais. Išimkite kalakutieną ir atidėkite.

Į keptuvę sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis taps permatomas. Sudėkite smulkintą česnaką, smulkintą imbierą, ciberžolę ir maltą kalendrą. Kepkite dar minutę ar dvi, kad prieskoniai atsiskleistų ir paskleistų aromatą.

Sudėkite kario pastą, gerai išmaišykite, kad ji susijungtų su svogūnais ir prieskoniais. Sudėkite smulkintus pomidorus arba konservuotus pomidorus, ir kepkite, kol pomidorai suminkštės ir padažas šiek tiek sutirštės. Supilkite kokosų pieną į keptuvę, išmaišykite, pridėkite cukraus, druskos pagal skonį ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite padažą 5 – 7 minutes, kol jis šiek tiek sutirštės.

Į troškinį sudėkite apkepintus kalakutienos gabalėlius ir baklažanus. Troškinkite viską dar 10 – 15 minučių ant mažos kaitros. Patiekite karį su virtais ryžiais, pabarstykite smulkintomis šviežiomis kalendromis arba petražolėmis. Papildomai galite išspausti šiek tiek laimo sulčių, kad pabrėžtumėte skonį.

Jei mėgstate aštriau, pridėkite šviežio čili arba daugiau kario pastos. Norėdami dar sodresnio skonio, galite įpilti šlakelį žuvies arba sojų padažo. Vegetariškai versijai kalakutieną pakeiskite avinžirniais arba tofu.

Jums taip pat gali būti įdomūs šie karių receptai.
Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Geltonasis karis su kalakutiena receptas

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI