Sūrio pyragas su želatina ir vaisiais – tikras vasaros favoritas. Puoškite pyragą sezoniniais vaisiais ir uogomis ir kiekvieną kartą mėgaukites vis kitais skoniais.
Pagrindui reikės:
- 225 g sausainių (pvz. „Selga”)
- 150 g tirpinto sviesto
- 100 g migdolų
Kremui:
- 500 g Maskarponės sūrio
- 1 indelio kondensuoto pieno
- 250 g 35% riebumo grietinėlės
- Želatinos (kiekį pasiskaičiuokite pagal gamintojo rekomendacijas)
- Vaisių papuošimui
Gaminimo eiga:
Migdolus pakepinkite sausoje keptuvėje ir grubiai susmulkinkite.
Sausainius sutrinkite smulkintuvu iki smulkių trupinukų. Sumaišykite kartu su riešutais ir užpilkite tirpintu sviestu. Gautą masę sudėkite į kepimo formą (24 cm skersmens ir geriausia būtų su nuimamais borteliais) ir suformuokite-suplokite pagrindą. Dėkite į šaldytuvą ir pasiruoškite kremą.
Išplakite grietinėlę iki standžių putų. Sumaišykite Maskarponę, kondensuotą pieną. Įmaišykite išplaktą grietinėlę ir supilkite vandenyje išbrinkintą bei po to ištirpintą želatiną. Paruoštą kremą supilkite į kepimo formą ant sausainių pagrindo ir dėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
Papuoškite vaisiais. Kad vaisiai stabiliai laikytųsi ir gražiai blizgėtų, galima juos plonu sluoksneliu užpilti želatina.
Sūrio pyragas pas mane dažniausiai daromas iš dvigubos kremo normos.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
5 Comments
janrri
2010-07-01 at 06:23Vaizdas pasakiškas, o dėl skonio nėra ką ir pridurti. Visi liežuvį įsikastų 🙂 .
Laura
2010-07-01 at 07:34Aha, dabar šis pyragas „topuose” 😉 Bet man gerai, nes pagamint labai lengva.
Dalia
2010-07-01 at 17:35Gražumėlis! Pagundų pagunda. Ūūūūūch, kaip faina!
Laura
2010-07-01 at 20:06Tikiuosi bus nupyškintas ir kur nors čia netoliese patalpintas 😛
Inga
2010-07-01 at 19:50mmmm… ryt sūrio pyragas visu gražumu ir skanumu puikuosis ant mano veselių stalo…mmm..pasisekė man… ir dar bus Lauros darytas 🙂