Daržovių receptai/ Aukso fondas/ Kiaušinių receptai/ Mėsos patiekalų receptai/ Subproduktų receptai

Salotos su jaučio liežuviu ir putpelių kiaušiniais

Salotos su jaučio liežuviu ir putpelių kiaušiniais - bulviukose.lt

Salotos su jaučio liežuviu ir putpelių kiaušiniais – skanios ir sočios salotos. Kaip išsivirti liežuvį.

Salotos su jaučio liežuviu:

  • Virto jaučio liežuvio
  • Romaninių arba kitokių tvirtų ir traškių salotų
  • Špinatų
  • Juodųjų alyvuogių (arba kaparėlių)
  • Smulkintų šviežių krapų ir raudonėlio lapelių
  • Virtų putpelių kiaušinių (galima dėti ir keptus, ir virtus „marškinėliuose”)
  • Majonezo (naudojau savo gamybos saulėje džiovintų pomidorų majonezą. Jei tokio neturėsite, dėkite paprastą, tik tada į salotas įdėkite šiek tiek smulkintų saulėje džiovintų pomidorų. Tiktų ir majonezas pagardintas krienais ir medumi)

Gaminimo eiga:

Salotas ir špinatų lapus suplėšykite, sumaišykite su majonezu, krapais ir raudonėliu. Ant salotų užberkite alyvuogių, sudėkite per pusę perpjautus putpelių kiaušinius.

Kaip išsivirt liežuvį? Liežuvį nuplaukite, dėkite į šaltą vandenį ir užvirkite. Nugraibykite atsiradusias putas. Įdėkite druskos (nepagailėkite, vanduo turi būti gana sūrokas, antraip truks liežuvyje druskos). Sumažinkite kaitrą iki minimumo ir virkite 1 valandą (vanduo visą virimo laiką turi vos virsnoti). Sudėkite prieskonines daržoves (svogūną, morką, gabaliuką saliero šaknies, galite įdėti ir porų, česnako, lauro lapų, karčiųjų ir kvapiųjų pipirų ir pan.) Virkite dar apie 1,5-2 valandas arba kol liežuvis bus minkštas. Tikrinkite įsmeigus smeigtuką į storiausią liežuvio dalį. Išvirus, išgreibkite, pakiškite po šalto vandens srove ir nulupkite. Dėkite atgal į sultinį, kuriame virė, dar kartą užvirkite. Atvėsinkite sultinyje. Prieš verdant liežuvį galite pamarinuoti. Jis bus daug skoningesnis. Įtrinkite liežuvį druska pipirais, lauro lapais, česnakais, žolelėmis ir marinuokite per naktį. Galite  marinuoti netgi kelias paras. Virkite kaip ir aprašiau. Kad liežuvis lengviau pjaustytųsi, galite jį paslėgti. Atvėsusį liežuvį ištraukite iš sultinio, apvyniokite folija ir paslėkite.

Liežuvį galima valgyti ne tik šaltą. Galite virto liežuvio gabaliukus patroškinti grietinėlės padaže pagardintame krienais, kaparėliais ir pan.

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI