Kiaulienos išpjovos kepsniukai su žolelių padažu – lengvai vakarienei.
Kiaulienos išpjovos kepsniukai:
- Kiaulienos išpjovos
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Saujelės įvairių prieskoninių žolelių (krapų, petražolių, raudonėlio, baziliko, šalavijų, raudonėlių ir pan.)
- 1 skiltelės česnako
- Šlakelio raudono vyno acto (rūgštelę galite pilti kokia tik jums patinka: citrinos sultis, balzamiko actą ir pan.)
- Žiupsnelio rudojo cukraus
- Žiupsnelio druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Padažui sutrinkite viską smulkintuvu. Tirštumą reguliuokite įpildami aliejaus.
Nuo kiaulienos išpjovos nupjaukite galvą ir uodegą (storajį ir plonajį galus) (juos paskui galite sunaudoti troškiniams arba pasikepint prie salotų). Gautą dalį supjaustykite apie 3 cm storio griežinėliais. Iš vienos išpjovos man gavosi 4 kepsneliai. Kepsnelius lengvai delnu paspauskite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių kol gražiai apkeps. Kepimo metu pabarstykite druska ir pipirais. Baikite kepti iki 170C įkaitintoje orkaitėje orkaitėje (apie 7 minutes).
Jums taip pat gali patikti kiaulienos išpjovos troškinuko su žiediniais kopūstais ir džiovintomis slyvomis receptas.
Komentarų nėra