Vištiena troškinta su briuselio kopūstais, pagardinta vynu, citrinos žievele bei ir migdolais.
Vištiena troškinta su briuselio kopūstais:
- 2 vištos ketvirčiai
- 1 svogūnas
- 3 skiltelės česnako
- 300 g briuselio kopūstų
- 50 g migdolų (nuluptų ir paskrudintų)
- 0,5 stiklinės balto sauso vyno
- 0,5 stiklinės vištienos arba daržovių sultinio
- apie 150 ml grietinėlės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Tarkuoto muskato riešuto
- Maltos kalendros
- 0,5 citrinos nutarkuota žievelė
- Aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
Vištos ketvirčius pasmulkinkite, dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite vartant, kol gražiai apskrus.
Sudėkite smulkiai kubeliais pjaustytus svogūnus ir kepkite kelias minutes.
Sudėkite griežinėliais pjaustytus česnakus, briuselio kopūstus (didesnius perpjaukite išilgai pusiau) ir maišydami kepkite kelias minutes. Supilkite vyną, sultinį, sudėkite prieskonius, citrinos žievelę, uždenkite ir troškinkite 20 minučių.
Supilkite grietinėlę, sudėkite migdolus, pavirkite kelias minutes. Valgėme su polenta.
Komentarų nėra