Apelsininiai sparneliai – dažnai būna valgomi kaip užkandis arba pagrindinis patiekalas įvairiose kultūrose. Jie dažnai pasiūlomi kaip užkandis draugų susibūrimuose, piknikuose arba sporto renginiuose. Taip pat jie gali būti patiekiami kaip pagrindinis patiekalas su įvairiais padažais, tokiais kaip barbekiu, aštrus padažas arba česnakinis padažas.
Apelsininiai sparneliai:
- 6 sparnelių
- 1 šaukšto Vorčesterio padažo
- 1 šaukštelio medaus
- 2 skiltelių smulkinto česnako
- 0,5 šaukštelio harisos (arba aitriosios paprikos miltelių)
- 1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
- Kelių šaukštų apelsino sulčių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukštelio rozmarino lapelių
Gaminimo eiga:
Marinatui skirtus produktus sumaišykite, įtrinkite sparnelius ir pamarinuokite pusdienį. Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps ir gražiai apskrus.
Jums taip pat gali būti įdomus lipnių vištienos sparnelių su imbieru ir sojos padažu receptas.
Komentarų nėra