Bebrienos guliašas – sotus ir labai skanus, valgantieji manė, kad valgo guliašą su jautiena. Daugiau receptų su bebriena rasite paspaudę ant aktyvios nuorodos. Visuose mano receptuose su bebriena vietoj bebro mėsos galite drąsiai naudoti žvėrieną, jautieną.
Bebrienos guliašas:
- 500 g bebrienos pjaustytos gabaliukais
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 3 smulkintų skiltelių česnako
- Maltų lauro lapų
- Aliejaus kepimui
- 2 stambiais kvadratėliais pjaustytų svogūnų
- 1 didelės stambiais kvadratėliais pjaustytos raudonos paprikos
- 1 smulkintos aitriosios paprikos
- 2 šaukštų pomidorų pastos
- 250 g perpjautų pusiau vyšninių pomidoriukų
- 1,5-2 stiklinių bebrienos sultinio
- 1 šaukšto kmynų
- Saujos smulkintų žalumynų (petražolių, laiškinių česnaku, krapų)
Gaminimo eiga:
Bebrienos gabaliukus sumaišykite su česnaku, maltais lauro lapais, druska, pipirais ir pamarinuokite per naktį šaldytuve.
Marinuotą bebrieną trumpai pakepinkite su aliejumi. Išimkite. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus, papriką ir aitriąją papriką
Į troškinimo indą sudėkite bebrieną, svogūnus, papriką, aitriąją papriką, pomidorų pastą, vyšninius pomidoriukus, supilkite sultinį, sudėkite kmynus, uždenkite ir troškinkite ant lėtos ugnies 1,5 valandos. Greitpuodyje man užtruko 40 minučių.
Prieš patiekiant įmaišykite žalumynus. Skanu su grietine. Skaniausias antrą dieną 😉
3 Comments
Karolis
2015-06-17 at 13:55o kaip gaut ta bebrienos sultini ?
Laura
2015-06-18 at 12:46Išsivirt iš bebro kaulų, taip pat kaip ir jautienos ar vištienos sultinius. Jei nėra galimybių, naudokite jautienos sultinį.
Karolis
2015-06-24 at 14:02Dekui 😉