Romesco padažas – ispaniškas keptų paprikų ir riešutų pagardas daržovių, žuvies, jūros gėrybių, paukštienos, kiaulienos ar kiaušinių patiekalams.
Romesco padažas:
- 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
- 3 pomidorų
- 1 skiltelės česnako
- 3 šaukštų skrudintų migdolų
- 3 šaukštų skrudintų lazdyno riešutų
- 1 šaukšto šerio vyno acto (naudojau raudono vyno actą)
- 2 šaukštelių džiovintų čili dribsnių
- 1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
- 5 raudonų paprikų
- Druskos
Gaminimo eiga:
Paprikas iškepkite orkaitėje ir nulupkite.
Pomidorus nublanširuokite, nulupkite odeles, pasmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su šaukštu alyvuogių aliejaus. Atvėsinkite.
Į maisto smulkintuvą sudėkite česnaką, riešutus, čili dribsnius, paprikos miltelius ir susmulkinkite iki grūdėtos pastos konsistencijos. Sudėkite paprikas, pomidorus, supilkite likusį aliejų. Užbaikite smulkinti smulkintuvu. Paskaninkite druska.
Jums taip pat gali patikti Gremolatos receptas.
Komentarų nėra