Juodųjų serbentų barbekiu padažas – tinkantis su ėriena, paukštiena ir žvėriena.
Juodųjų serbentų barbekiu padažas:
- 600 g juodųjų serbentų (trintų)
- ¼ stiklinės razinų
- ½ stiklinės rudojo cukraus
- 1 stiklinės trintų savo sultyse konservuotų pomidorų
- 1 šaukšto pomidorų pastos
- ¼ stiklinės baltojo vyno acto
- 2 smulkintų nedidelių svogūnų
- Alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto kreminių garstyčių
- ¼ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
- Druskos
Gaminimo eiga:
Puode, kuriame virsite padažą, pakepinkite svogūnus su aliejumi. Į svogūnus supilkite trintus serbentus, razinas, cukrų, konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, actą, garstyčias, aitriosios paprikos miltelius.
Padažą virkite 10 minučių nuo užvirimo. Sutrinkite smulkintuvu, perkoškite.
Padažą dar kartą užvirkite, įdėkite druskos. Supilkite į dezinfekuotus stiklainius ir užsukite dezinfekuotais dangteliais. Prieš naudodami padažą galite pašildyti.
Jums taip pat gali patikti aštraus naminio pomidorų padažo receptas.
Komentarų nėra