Bananinė – karamelinė tarta nerealus desertas iš bemielės sluoksniuotos tešlos. Paprasta pagaminti.
Bananinė – karamelinė tarta:
- 2 lapelių bemielės sluoksniuotos tešlos
- 2 bananų
- 0,5 stiklinės cukraus
- 0,5 stiklinės grietinėlės
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 šaukšto sviesto
Gaminimo eiga:
Tešlos lapelių kraštelius 1 cm nuo krašto įpjaukite, bet – atsargiai – neperpjaukite kiaurai. Dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 minučių. Labai neapskrudinkite, nes reiks dar kartą kepti. Iškepusius lapelius atvėsinkite, šaukštu įspauskite tešlos vidurį, palikdami tik rėmelius.
Cukrų supilkite į keptuvę ir maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps ir taps auksinės spalvos. Supilkite grietinėlę, įberkite druską. Virkite maišydami, kol masė taps vienalytė. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą.
Ant iškepusių tešlos lapelių sudėkite 2/3 karamelės, ant viršaus suguldykite išilgai perpjautus arba griežinėliais supjaustytus bananus. Apliekite juos likusia karamele.
Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 5-6 minutes.
Valgyti galima ir karštą, ir šaltą.
Komentarų nėra