Avižinių dribsnių triufeliai su moliūgų sėklomis ir datulėmis – sveikuoliškas desertas be cukraus.
Avižinių dribsnių triufeliai su moliūgų sėklomis:
- 1 stiklinės avižinių dribsnių
- 0,5 stiklinės moliūgų sėklų (galite naudoti savo mėgiamus riešutus)
- 3/4 šaukštelio cinamono
- 1/4 šaukštelio druskos
- 10 datulių (naudojau „Medjool” datules su kauliukais)
- 1 šaukšto vandens
Gaminimo eiga:
Į smulkintuvą sudėkite dribsnius, migdolų sėklas arba riešutus, cinamoną, druską ir sumalkite. Miltų nereikia, turi būti rupi masė. Dribsnių masę išimkite iš smulkintuvo. Į jį sudėkite datules be kauliukų ir malkite iki pastos konsistencijos. Dribsnių masę supilkite atgal į smulkintuvą, įpilkite vandens ir malkite, kol datulių pasta susimaišys su dribsnių mase.
Suformuokite rutuliukus ir apvoliokite juos kakavos milteliais. Laikykite šaldytuve uždengtus.
Vandens pyliau šiek tiek daugiau, bet pradėkite nuo vieno šaukšto.
Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Komentarų nėra