Bananinis kečupas – labai įdomus, pikantiškas ir skanus padažas, tinkantis kiaulienos, vištienos patiekalais su makaronais, blynais, sūriais.
Bananinis kečupas:
- 2 labai prinokusių bananų
- 1 ir 3/4 stiklinės vandens
- 2 smulkintų česnako skiltelių
- 2 šaukštų baltojo vyno acto
- 1/2 stiklinės cukraus
- 1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 2 ir 1/2 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos miltelių
- 1/2 smulkinto svogūno
- Alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
Svogūną pakepinkite su alyvuogių aliejumi. Visus produktus (ir pakepintus svogūnus) sudėkite į puodą ir virkite 20 minučių. Masę susmulkinkite smulkintuvu, supilstykite į indelius ir atvėsinkite. Laikykite šaldytuve.
Jums taip pat gali būti įdomus saldaus čili padažo receptas.
6 Comments
Viktorija
2011-12-19 at 18:59Geras, tokio daikto dar nemačiau 🙂 Reikės išbandyti, skaniai atrodo 🙂
Laura
2011-12-19 at 20:09Būtinai išbandyk….nebrangiai kainuoja, tad eksperimentuoti negaila 😉
DaivaW
2012-01-04 at 21:42Na, išbandžiau ir aš. Begaminant kilo klausimų dėl produktų kiekio. Gaminau iš dvigubo kiekio. T.y. toks buvo planas. Vandens pasirodė gana daug. Tad pyliau dvigubai mažiau. Aitriosios paprikos dėjau perpus mažiau. Bet, pasirodo, buvo vistiek per daug. Gaila. Teko suktis įdedant daugiau bananų. Ir nemažai. Žaidžiau vis su prieskoniais. Skonis – neblogas. Sakyčiau, geras. Manau, kad dar kada nors gaminsiu. Tik jau atsargesnė būsiu su paprika. Vistik man kilo klausimas dėl spalvos. Man nesigavo tokia graži geltona – pilkšvai balta, blyški. Kažin kodėl? Bananai būtinai turi būti labai prinokę? Mano naudotų pusė buvo gerai panokusių, o dalis ne.
Laura
2012-01-05 at 10:02Bananų aš irgi padauginau, nes originaliame recepte rašo, kad reikia vieno šiam kiekiui, o aš dėjau du. Ir bananai būtinai turi būti prinokę. Gi recepte parašyta „LABAI” prinokę 😉
Dėl aitriosios paprikos…tai man atvirkščiai vis trūkdavo aštrumo, nes mėgstu aštriai…tai čia skonio reikalas.
Dėl vandens kiekio….gal skiriasi mūsų stiklinių dydžiai? Šiaip standartas yra 220 ml.
O dėl spalvos turbūt reikia man būt dėkingai fotikui, nes spalva gavosi panaši kaip Jūsų aprašytoji, na gal kiek geltonesnė, dėl prinokusių bananų….bet jei norisi gražesnės, galima gi paspalvinti…. įberti žiupsnelį ciberžolės arba maltos saldžiosios paprikos 😉
Na o svarbiausia, kad skonis patiko 🙂
DaivaW
2012-01-05 at 13:36Siaip jau as dejau, kaip sakiau, puse LABAI prinokusiu bananu. Kita puse ne labai prinokusiu buvo butina „gelbeti” skoniui, kad ne taip astru butu.
Mano stikline irgi standartine – 220 ml. Tik dabar as galvoju, kad mano gavosi gal kiek ir tirstesnis, negu cia, nuotraukoj.
Aciu del patarimo spalvai „pagyvinti”.
Tiesa, kai kas pagyre, nors dar ir neragavo, del drasos – tokia tikrai neiprasta produktu kombinacija.
Laura
2012-01-05 at 15:03Originalaus recepto nuotraukoje išviso spalva nesuprasi kaip natūraliai išgauta…oranžinė 🙂 Turbūt irgi „paspalvino”, tik neparašė…