Bulviniai blynai kepti ant žąsies taukų su keptais raudonviršiais. Šiam patiekalui tinka įvairūs miško grybai.
Bulviniai blynai kepti ant žąsies taukų:
- 1,5 kg bulvių
- 1 svogūno
- 2 kiaušinių
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
- Žąsies arba anties taukų kepimui
Grybams:
- Apie 10 mažų raudonviršių (naudojau šaldytus, galite ir kitokius grybus naudoti)
- 4 skiltelių česnako
- Gabaliuko sviesto kepimui
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Kelių džiovintų šalavijo lapelių
Gaminimo eiga:
Blynams sutarkuokite bulves ir svogūną. Tarkį sudėkite į kiaurasamtį ir nuvarvinkite skysčio perteklių. Įmaišykite kiaušinius, druską, pipirus, prieskonius. Su žąsies taukais iškepkite nedidelius blynelius.
Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais, kelias minutes pakepinkite su sviestu, sudėkite griežinėliais pjaustytus grybus, kepkite dar kelias minutes. Paskaninkite druska, pipirais, smulkintu šalaviju.
Patiekite su grietine.
P.S. Kepant antį arba žąsį, iš jų išsiskiria daug riebalų. Neišpilkite jų, vėliau galėsite panaudoti kepimui. Tinka paukštienai, kiaulienai, blynams, žuviai, bulvėms, kiaušiniams kepti, kugeliui pagardinti. Riebalus galite užšaldyti.
Jums taip pat gali patikti bulvinių blynų su baravykais receptas.
Komentarų nėra