Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Mėsa/ Subproduktai

Drebučiai iš sultinio. Virimas ir skaidrinimas

Kiaulės galvos slėgtainis

Drebučiai iš sultinio ypatingi, nes juose nenaudojama želatina, o stingdymo funkciją atlieka nuo kiaulių kojų nuviręs kalogenas.

Drebučiai iš sultinio:

  • 4 kiaulių kojų
  • 2 šaukštelių Quatre epices prieskonių mišinio
  • 4 šaukštelių druskos
  • 2,5 l vandens
  • 2 nedidelių morkų
  • 1 svogūno
  • 2 saliero stiebų
  • 2 citrinos drožlės (padarytos bulvių skustuku arba peiliuku)
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 1 anyžiaus žvaigždės
  • 0,5 cinamono lazdelės
  • Kelių čiobrelio šakelių
  • 2 lauro lapų
  • 10 juodųjų pipirų grūdelių
  • 5 gvazdikėlių

Sultinio skaidrinimui reikės:

  • Apie 1,5 L sultinio
  • 2 kiaušinio baltymų
  • 1 nedidelės morkos
  • 1 saliero stiebo
  • 2 šaukštų vandens

Gaminimo eiga:

Kojas nuplaukite, nuvalykite nešvarumus, pašalinkite plaukelius jei yra. Įtrinkite prieskonių mišiniu, druska ir padėkite į šaldytuvą marinuotis 1 – 2 paras.

Pasimarinavusias kojas nuplaukite, sudėkite į puodą, ten pat sudėkite pasmulkintas daržoves, prieskonius, supilkite vandenį ir virkite nuo užvirimo 3 valandas ant minimalios kaitros. Išvirusių kojų mėsa turi kristi nuo kaulo.

Kai kojos išvirs, kojas išimkite iš sultinio ir palikite truputį pravėsti. Kojas galite suvalgyti su žirniais, kepti su jomis kugelį, nukaulinus pasigaminti sumuštinių ar užsišaldyti.

Kiaulių kojų sultinį perkoškite ir vėl užkaiskite. Garinkite kol liks apie 1,5 litro. Sultinį atvėsinkite.

Kad gautųsi gražūs, skaidrūs drebučiai, sultinį reikės nuskaidrinti. Sudėkite į smulkintuvą morką, saliero stiebą, baltymus supilkite vandenį ir smulkinkite iki vientisos masės. Masė gali likti šiek tiek rupi. Nuo atvėsinto sultinio nuimkite ant paviršiaus susidariusius riebalus. Jei sultinį laikėte šaldytuve, pamatysite, kad jie jau sustingo į drebučius, tuomet sultinį pašildykite, bet tik tiek, kad taptų skystas, nekaitinkite stipriai, nes iš karto sutrauks baltymus ir nenusiskaidrins. Supilkite į sultinį skaidrinimo masę ir kaitinkite maišydami kol sultinys užvirs. Sumažinkite kaitrą ir maišydami virkite dar kelias minutes. Pamatysite kaip skaidrinimo masėje esantys baltymai koaguliuos ir sutrauks visus sultinyje esančius nešvarumus. Nuskaidrintą sultinį nuimkite nuo kaitlentės, palaikykite 5 minutes ir atsargiai perkoškite per smulkų sietelį, į kurį dar įklokite tankią medžiagą. Aš įklojau dvigubą cepelinų tarkės spaudimo audinį. Tirščių sietelyje nespauskite, kad sultinys nesusidrumstų. Sultinį paruoštą drebučiams atvėsinkite.

Prieš naudojant drebučius gamybai pasūdykite. Druskos negailėkite, turi būti gan sūrų, nes sustingus drebučiams dalis druskos atrodo dingsta.

Neskaidrintas sultinys.Neskaidrintas sultinysSkaidrintas sultinys.Būsimi drebučiai iš sultinio.Drebučiai iš sultinio

Sekite bulviukose.lt Instagrame

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI