Kiauliena kinietiškai – Hui Guo Rou patiekalas kilęs iš Pietų Kinijos provincijos – Sičuano. Kiaulienos papilvė apverdama prieskoniniame vandenyje, atvėsinama, supjaustoma griežinėliais ir antrą kartą verdama (kepama), bet jau aliejuje ir pabaigiama kepti su įvairiomis daržovėmis ir padažu.
Reikės:
- 500 g neriebios kiaulienos papilvės (naudojau šoninę)
- Gabaliuko imbiero (1 – 2 cm)
- 1 svogūno laiškų stiebo
- 1 šaukštelio sičuano pipirų grūdelių
Taip pat reikės:
- 2 griežinėliais pjaustytų šalotinių svogūnėlių
- 3 griežinėliais pjaustytų skiltelių česnako
- Gabaliuko griežinėliais pjaustyto imbiero (1 – 2 cm)
- 0,5 šaukšto fementuotos sojų pastos
- 2 nedidelių kininių bastučių (Bok choy) išilgai perpjautų į kelias dalis
- Aliejaus kepimui
- 1 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus
- 2 šaukštų sojos padažo
- 1 šaukšto Mirin vyno (arba rudojo cukraus)
- 3 šaukštų žuvų padažo
Gaminimo eiga:
Į puodą su vandenių įdėkite papilvę, užvirkite, nugraibykite putas. Sudėkite pasmulkintą imbierą, svogūno laiškus, pipirus ir virkite ant mažos kaitros 30 minučių. Ištraukite šoninę iš vandens, nuplaukite šaltu vandeniu ir palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų.
Atvėsusią papilvę supjaustykite plonais (apie 0,5 cm griežinėliais).
Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite po kelis papilvės griežinėlius ir kepkite vartydami kol jie pradės riestis. Iškepusią papilvę atidėkite į šoną.
Dėkite į wok keptuvėje įkaitintą aliejų šalotinius svogūnėlius, česnakus, imbierą ir švelniai apkepkite. Sudėkite sojų pupelių pastą, kepkite maišydami apie minutę laiko. Sudėkite kininius bastučius, kepkite maišydami kol jie apvys. Sudėkite į keptuvę iškeptą papilvę, supilkite sezamų aliejų, sojos padažą, Mirin vyną, žuvų padažą, viską gerai išmaišykite.
Kiauliena kinietiškai – Hui Guo Rou patiekiama su virtais ryžiais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra