Duona su alumi ir grybais – sodri, pikantiško grybų skonio duona. Labai skani švežia su sviestu arba skrudinta.
Duona su alumi ir grybais:
- 150 ml šviesaus alaus
- 50 ml grybų mirkinio
- 30 g cukraus
- 1 šaukštelio sausų mielių
- Apie 350 g miltų kvietinių miltų
- 50 g ruginių miltų
- 2 trynių
- 50 g sviesto
- 0,5 šaukštelio druskos
Taip pat reikės:
- Saujelės džiovintų grybų
- 50 g sviesto
- 4 skiltelių česnako
- 100 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (čederis taip pat tinka)
Gaminimo eiga:
Grybus užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir mirkykite 2 valandas.
Alų ir 50 ml grybų mirkinio pašildykite tiek kad mielėms nebūtų per karšta ir supilkite į kombaino maišymo indą, sudėkite mieles, cukrų, 100 g miltų, sumaišykite ir pastatykite šiltai 15 – 20 minučių pridengę maistine plėvele arba rankšluostėliu, kad mielės aktyvuotųsi.
Į mielių masę sudėkite trynius, tirpintą sviestą, ruginius miltus, druską, prasijokite 200 g kvietinių miltų ir pradėkite maišyti tešlą. Likusius miltus suberkite pamažu, stebėdami, kad tešla netaptų per kieta. Kai tešla taps glotni, vienalytė ir elastinga, uždenkite maišymo indą maistine plėvele arba rankšluostėliu ir padėkite šiltai valandai, pusantros, kad pakiltų dvigubai.
Duonos įdarui ištirpinkite sviestą, sudėkite į jį smulkintas česnako skilteles ir švelniai pakepinkite. Sudėkite išmirkytus pasmulkintus grybus. Kepkite maišydami dar porą minučių. Supilkite likusį grybų mirkinį ir virkite kol jis nugaruos. Liks koncentruoto skonio sviestas su česnakais ir džiovintais grybais.
Pakilusią tešlą lengvai perminkykite, iškočiokite stačiakampį, ištepkite jį grybų padažu, pabarstykite sūriu ir susukite į volelį. Volelį išilgai perpjaukite pusiau, susukite pynę. Kaip suformuoti pynę rasite šioje nuorodoje. Pynę dėkite į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais pateptą formą, uždenkite maistine plėvele arba rankšluostėliu ir padėkite šiltai 30 – 40 minučių, kad pakiltų.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 minučių.
Komentarų nėra