Duona su čederio sūriu ir jalapenais puiki! Ypač paskrudinta 🙂
Na o dalinuosi iš karto dviem receptais – duonos ir marinuotų jalapenų. Kai turėjau dešraininę, ant dešrainių su jalapenais dėdavau būtent pagal šį receptą marinuotus jalapenus. Išbandykit – nesinorės pirkti iš parduotuvės.
Jei nerasite jalapenų, galite taip užsimarinuoti čili pipirus.
Duona su čederio sūriu:
- 45 g čederio sūrio. Tarkuoto per sūrio tarką.
- 320 g kvietinių miltų
- 20 g kukurūzų miltų
- 20 g cukraus
- 7 g druskos
- 4 g sausų mielių
- 200 ml vandens
- 50 g sviesto
- 35 g marinuotų jalapenų
- 1 šaukšto kukurūzų kruopų – polentos
Gaminimo eiga:
Į kvietinius ir kukurūzų miltus supilkite cukrų, mieles, druską, sūrį – išmaišykite. Supilkite vandenį, tirpintą sviestą. Minkykite apie 20 minučių kol tešlą tas vientisa ir šilkinė. Jei naudosite virtuvinį kombainą – minkykite tešlą apie 10 minučių.
Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite šiltai, kad pakiltų dvigubai.
Iš pakilusios tešlos išplokite kvadratą. Marinuotus jalapenus sumaišykite su trupučiu miltų. Taip išvengsite iškeptoje duonoje oro skylučių. Jalapenus tolygiai paskleiskite ant išplotos tešlos. Susukite tešlą kaip vyniotinį, įdėkite į kepimo popieriumi išklotą formelę, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltai, kad pakiltų dvigubai.
Kai tešla pakils, aptepkite viršų paplaktu kiaušinio tryniu, apibarstykite polenta. Padarykite duonoje įpjovas.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 40 minučių arba kol gražiai apskrus.
Recepto šaltinis
Marinuotų jalapeno pipirų receptas:
- 10 jalapeno pipirų
- 3/4 stiklinės vandens
- 3/4 stiklinės baltojo vyno acto
- 3 šaukštų cukraus
- 1 šaukšto druskos
- 1 griežinėliais pjaustytos česnako skiltelės
- 0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių
Gaminimo eiga:
Pipirus su visom sėklom supjaustykite griežinėliais. Uodegytes išmeskite. Pjaustant rekomenduoju užsidėti pirštines. Paskui nebus baisu pasitrinti akis arba pasikrapštyti nosį 🙂
Likusius išvardintus produktus sudėkite į puodą ir retkarčiais pamaišydami užvirkite.
Pipirus sudėkite į stiklainius arba indus, kuriuose laikysite, užpilkite karštu marinatu. Marinuotus jalapenus laikykite šaldytuve. Jei stiklainius ir dangtelius sterilizuosite, galite laikyti sandėliuke tamsioje vietoje.
Naudokite picoms, užkandžiams, padažams, troškiniams gardinti.
Komentarų nėra