Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Mėsa/ Subproduktai

Maltiniai su kiaulienos smegenų įdaru

Kiaulienos maltiniai įdaryti smegenimis

Maltiniai su kiaulienos smegenų įdaru – daug kam skambės egzotiškai 🙂 Riebus smegenėlių įdaras apsuptas sultingos mėsos ir apskrudusios šoninės, o jei dar visa tai kepta griliuje… Pirštelius apsilaižysite 😉 Daugiau patiekalų su subproduktais.

Maltiniai:

  • 1 kg kiaulienos (riebesnės, kumpio ar mentės su riebalu)
  • 1 didelio svogūno
  • 2 smulkintų skiltelių česnako (pakepintų su sviestu)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnelio kajeno pipirų
  • 1 šaukštelio paprikos miltelių
  • 0,5 šaukštelio malto žagrenio
  • 1 šaukšto smulkintų žolelių (dėjau šalavijus, raudonėlius ir dašį)
  • 1 kiaušinio

Įdaras:

  • 1 kg kiaulienos smegenų
  • 1 l sultinio (naudojau daržovių)
  • Druskos
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

Taip pat reikės:

  • Šalto rūkymo pjaustytos šoninės (naudojau “Biovela” šoninę)

Gaminimo eiga:

Kiaulieną sumalkite iš pradžių per stambų, paskui per vidutinio smulkumo sietelį. Kartu sumalkite svogūną. Sumaišykite kiaulienos masę su likusiais išvardintais ingredientais. Malimo ir masės užmaišymo metu, kiauliena turi būti kuo šaltesnė! Kuo šaltesnė mėsa, tuo geriau sukimba baltymai ir kepant gaminys nesuyra.

Kiaulienos smegenis gerai perplaukite ir valandą laiko pamirkykite šaltame vandenyje. Mirkstančias smegenis laikykite šaldytuve.

Užvirkite sultinį, sudėkite į jį išmirkytas kiaulienos smegenis ir virkite ant silpnos kaitros nuo užvirimo pradžios 10 minučių. Verdant nugraibykite susidariusias putas. Smegenis išgriebkite iš sultinio ir atvėsinkite. Atvėsusias pasmulkinkite peiliu (labai smulkiai nesmulkinkite) įdėkite jei trūksta druskos, įmaišykite petražoles.

Kiaulienos masę padalinkite į 14 dalių. Pasišlapinę rankas vandeniu formuokite paplotėlius, dėkite į vidų po šaukštelį smegenų įdaro ir užlankstę suformuokite apvalų kukulį. Kiekvieną kukulį apvyniokite šoninės juostele.

Kepti galite keptuvėje arba orkaitėje.
Aš kepau keramikinėje kepsninėje 150C temperatūroje 40 minučių iki 65C vidinės temperatūros, deflektorių padėjusi ant kryžmės, groteles – aukščiausioje pozicijoje. 

Kiaulienos maltiniai su kiaulienos smegenų įdaru skanu su bulvių koše ir raugintomis arba marinuotomis daržovėmis.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.

Maltiniai su kiaulienos smegenų įdaru

Kiaulienos maltiniai - bulviukose.ltKiaulienos kotletai - bulviukose.lt

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI