Duona su kvietiniu raugu -vadinama sourdough, tik lietuviška. Aguonėlė taip džiaugėsi savo kvietiniu raugu, kad ir aš taip pasidžiaugt užsimaniau. Pabandžiau pasidaryt ir pavyko. Instrukciją kaip gaminti raugą, rasite pas Aguonėlę.
Raugui reikės:
- 25 g išrūgusio raugo
- 100 g ruginių miltų
- 100 ml vandens
Tešlai:
- Viso išrūgusio raugo
- 70 g rupių kvietinių miltų
- 35 g „550” tipo kvietinių miltų
- 145 g ruginių miltų
- 7 g druskos
- ~200 ml vandens (tešla turi būti kaip grietinė)
Gaminimo eiga:
Raugui viską sumaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palikite per naktį. Raugas turi gerai išrūgti.
Sumaišykite tešlai skirtus miltus su vandeniu ir druska, sudėkite raugą ir gerai permaišykite. Supilkite tešlą į aliejumi pateptą formelę, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šiltai kol išrūgs.
Kepkite iki 220C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, paskui temperatūrą sumažinkite iki 180C ir kepkite kol iškeps.
P.S. Aguonėlė truputį kitaip ir tešlą raugino ir kepė, aš dariau viską paprasčiau…bet manau ir man pavyko, nes duona su kvietiniu raugu tikrai skani gavosi 😉
Receptas kaip pasigaminti raugą.
3 Comments
aguonele
2011-06-22 at 12:12boooooo…. jau duonos grazumas ♥ Zinok ji mano skonio.MB net nesisiulyciau, bet sita kepsiuos butent tik sau. Dziaugiuos kad pavyko su raugu viskas!
aguonele
2011-06-22 at 12:14Nu va kokia akla vista :)) as maniau kad cia naujas receptas, o pasirodo mano!!! Nepyk kad patersiau, as pirma susidomiu nuotrauka o tik veliau receptu :))
Laura
2011-06-22 at 20:16Aguonele, man taip pat irgi būna 😀 Pamirštu ką dariau ir kada dariau, kiti primena paskui 😉