Eglių ūglių actas mišku kvepiantis, gaivus pagardas. Eglių ūgliai pasižymi ne tik turtingomis vaistinėmis savybėmis, bet puikiu skoniu. Man jie kaip miško citrina. Juos galima iš karto nusiskynus dėti į burną, taip pat naudoti salotoms, sriuboms, troškiniams gardinti. Iš eglių ūglių esu dariusi garnyrą prie kepto salačio.
Eglių ūglių actas:
- 250 g eglių ūglių
- 2 stiklinių obuolių sidro acto (arba bet kokio kito 5 % acto)
Gaminimo eiga:
Sudėkite eglių ūgliukus į stiklainį ir užpilkite verdančiu actu. Atvėsinkite ir laikykite šaldytuve 6 savaites. Po 6 savaičių perkoškite, laikykite šaldytuve.
Actas gali būti naudojamas salotų, mėsos, žalumynų padažams, hollandaise padažui, griliuje keptiems patiekalams pagardinti ir pan. Vieną stiklinę eglių ūglių acto trumpai pavirę su viena stikline cukraus ar medaus, pasigaminsite sirupo gėrimams gaminti karštoms vasaros dienoms.
Šaldytuve gali stovėti kelerius metus.
Eglių ūglių acto receptas
Komentarų nėra