Jautiena su kimči (kimchi) – dar vienas rytietiškas patiekalas su mano mėgiamu kimči 🙂
Jautiena su kimči (kimchi):
- 1,5 stiklinės plonai pjaustytos jautienos (išpjovos arba nugarinės)
- 2 šaukštelių kukurūzų krakmolo
- 1 šaukštelio skrudintų sezamų sėklų aliejaus
- 2 šaukštelių sojos padažo
- 0,5 šaukštelio rudojo cukraus
- 1 šaukštelio ryžių acto
- Druskos
Taip pat reikės:
- Aliejaus kepimui
- 2 griežinėliais pjaustytų šalotinių svogūnėlių
- 2 griežinėliais pjaustytų skiltelių česnako
- Nedidelio gabaliuko šiaudukais pjaustyto imbiero
- 0,5 lazdelėmis pjaustytos raudonos paprikos
- 1 stiklinės pasmulkinto kimči
- 2 stiklinių virtų ryžių
- 0,5 stiklinės pjaustytų svogūnų laiškų
- Druskos, čili pipirų dribsnių (arba miltelių)
- Šlakelio skrudintų sezamų sėklų aliejaus
- 2 keptų kiaušinių
Gaminimo eiga:
Jautieną sumaišykite su krakmolu, sojos padažu, sezamų aliejumi, cukrumi ir ryžių actu. Palikite pasimarinuoti bent 15 minučių.
Įkaitinkite Wok arba kitoje greitai įkaistančioje keptuvėje aliejų, sudėkite jautieną ir trumpai apkepkite. Jautieną išimkite iš keptuvės, pagardinkite druska ir atidėkite į šalį.
Įpilkite į keptuvę dar šlakelį aliejaus, sudėkite šalotinius svogūnėlius, imbierą ir česnako skilteles. Maišydami trumpai apkepkite, sudėkite papriką, kepkite dar apie minutę laiko. Keptuvė turi būti gerai įkaitusi. Paeiliui maišydami sudėkite kimči, jautieną, virtus ryžius, svogūnų laiškus. Pagardinkite čili pipirais, sezamų aliejumi.
Patiekite su ryžiais ir keptais kiaušiniais.
Daugiau kimči receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
2 Comments
Juste
2020-09-18 at 15:16Labai panašiai gaminu, tik be imbiero ir paprikos, neįtikėtina ant kiek paprastas bet gardus patiekalas gaunasi. Kartais vietoj šviežiai keptos mėsos sumetu keptos mėsos likučius. O jau kiaušinis kaip tobulai iškeptas atrodo <3
Laura
2020-09-21 at 15:06Taip! Labai paprastas ir gardus patiekalas. O daržoves ir mėsą galima įvairiausius dėti 🙂 Kiaušinį visada kepu ant labai lėtos kaitros 🙂