Jautienos kepsniai su alaus – sūrio padažu pagardinti mangoldais ir šparaginėmis pupelėmis.
Reikės:
- 2 jautienos „Top Sirloin” kepsnių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 0,5 šaukšto lydyto sviesto
Daržovėms reikės:
- 2 skiltelių česnako
- Lydyto sviesto kepimui
- 4 didelių mangoldų lapų
- Saujos šparaginių pupelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Padažui reikės:
- 1 vidutinio smulkiai pjaustyto svogūno
- 1 šaukšto sviesto
- 2 smulkintų česnako skiltelių
- 1 stiklinės smulkia tarka tarkuoto kietojo sūrio
- 1/4 stiklinės grietinėlės
- 1/2 stiklinės alaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Jautieną dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
Svogūną kepinkite su sviestu, kol suminkštės, baigiant kepti įdėkite česnaką. Supilkite alų ir patroškinkite dar kelias minutes. Supilkite grietinėlę, įdėkite sūrį ir virkite maišydami, kol sūris išsilydys. Paskaninkite druska, pipirais. Sutrinkite padažą smulkintuvu.
Česnako skilteles susmulkinkite ir pakepinkite su sviestu. Sudėkite smulkintus mangoldų lapus. Aš du lapus susmulkinau, du iškepiau nesmulkintus.
Šparagines pupeles sudėkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite nuo užvirimo pusę minutes. Nukoškite, perplaukite šaltu vandeniu, kad atvėstų. Prieš patiekiant, pakepinkite pupeles keptuvėje, kurioje kepė kepsniai.
Jautienos kepsniai su alaus – sūrio padažu patiekiami su mangoldais ir šparaginėmis pupelėmis.
Jums taip pat gali patikti
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra