Kiaulienos sprandinės kepsnys užkeptas špinatais ir sūriu ir patiektas su keptomis paprikomis bei cukinijomis pagardintomis pesto padažu.
Kiaulienos sprandinės kepsnys užkeptas špinatais ir sūriu:
- 2 kiaulienos sprandinės kepsnelių
- Druskos, maltų pipirų
- 0,5 mažo smulkinto svogūno
- 1 skiltelės smulkinto česnako
- Saujelės špinatų
- Sviesto arba aliejaus kepimui
- Saujelės tarkuoto kieto sūrio
Gaminimo eiga:
Svogūną kepinkite kol taps minkštas, sudėkite česnaką ir kepinkite dar apie minutę, sudėkite pasmulkintus špinatų lapus ir kepkite kol jie suvys. Pagardinkite druska, pipirais.
Kepsnelius dėkite ant įkaitintos sausos keptuvės ir kepkite vieną pusę ~2 minutes, apverskite pabarstykite druska, pipirais ir kepkite kitą pusę vėl dvi minutes, vėl apverskite ir pabarstykite druska ir pipirais. Tada ugnį sumažinkite iki minimumo, uždenkite ir kartais pavartydami kepkite kol iškeps. Kai jau matysite, kad beveik iškepė, paskleiskite ant kepsnių špinatų masę ir uždėkite sūrio. Uždenkite ir kaitinkite, kol sūris išsilydys.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Daugiau patiekalų iš mėsos
Komentarų nėra