Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Lydeka užkepta grietine

Lydeka užkepta grietine

Reikės:

  • Lydekos file gabaliukų (jei lydeka nedidelė, galima tiesiog supjaustyti griežinėliais)
  • Druskos
  • Citrinos šlakelio
  • Svogūno pjaustyto pusžiedžiais
  • Grietinės

Gaminimo eiga:

Kepimo indą patepkite sviestu arba aliejumi, sudėkite svogūnų laiškus, ant viršaus druska pabarstytus ir citrinos sultimis apšlaktytus lydekos gabaliukus, ant viršaus riebiai užtepkite grietinės (ant jos irgi vos vos druskos).

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje uždengus folija ~15 minučių, foliją nuimkite ir kepkite dar ~10 minučių.

P.S. Paprasčiausia ir skaniausia ką galima pagaminti iš lydekos.

(Šaltinis: idėją radau čia)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply