Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydeka užkepta grietine

Lydeka užkepta grietine

Lydeka užkepta grietine – paprasčiausia ir skaniausia ką galima pagaminti iš lydekos. Svogūnai ir grietinė yra produktai, kurie tobulai dera su šia žuvimi. Prie apkepo patiekite bulvių košės pagardintos citrinos žievele ir krapais arba garstyčiomis ir krapais.

Lydeka užkepta grietine:

  • Lydekos file gabaliukų (jei lydeka nedidelė, galima tiesiog supjaustyti griežinėliais)
  • Druskos
  • Citrinos šlakelio
  • Svogūno pjaustyto pusžiedžiais
  • Grietinės

Gaminimo eiga:

Kepimo indą patepkite sviestu arba aliejumi, sudėkite svogūnų laiškus, ant viršaus druska pabarstytus ir citrinos sultimis apšlaktytus lydekos gabaliukus, ant viršaus riebiai užtepkite grietinės (ant jos irgi vos vos druskos).

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje uždengus folija ~15 minučių, foliją nuimkite ir kepkite dar ~10 minučių.

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI