Kugelis su grybais – puikus patiekalas norint sunaudoti konservuotų (be acto) ar šaldytų grybų atsargas.
Kugelis su grybais:
- 8 vidutinių bulvių
- 1 nedidelio svogūno
- 300 ml indelio grybų konservuotų riebaluose. Jei konservuotų grybų riebaluose neturite, galite pakeisti keliais šaukštais riebalų – taukų arba sviesto ir šviežiais arba šaldytais grybais (prireiks 1,5 stiklinės smulkintų), taip pat savo sultyse konservuotas grybais (prireiks 1 stiklinės)
- 1 vidutinio svogūno
- 1/3 stiklinės 35% grietinėlės
- 1 kiaušinio
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnis džiovintų arba šviežių šalavijų lapelių
Gaminimo eiga:
Iš indelio su grybais nuimkite viršutinį riebalų sluoksnį, ištirpinkite keptuvėje. Pakepinkite su jais smulkintą svogūną. Sudėkite iš indelio grybus, supilkite grietinėlę ir užvirkite.
Jei naudosite konservuotus (be acto), šaldytus arba šviežius grybus, visų pirma keliuose šaukštuose riebalų pakepinkite svogūną, sudėkite grybus, pakepkite maišydami dar kelias minutes, supilkite grietinėlę ir užvirkite.
Bulves nuskuskite ir sutarkuokite su nuluptu svogūnu bulvių tarkavimo mašina.
Bulvių tarkį užplikykite grybų ir grietinėlės masę. Įmaišykite paplaktą kiaušinį. Pagardinkite masę šalavijais, druska, pipirais.
Kepimo formeles arba formelę ištepkite riebalais. Supilkite paruoštą bulvių tarkį. Viršų galite papuošti šalavijo lapeliais. Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Patiekite su mėgiamais padažais.Puikus tinklalapis apie grybų pasaulį
Komentarų nėra