Daržovės/ Kruopos ir grūdai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydeka marinuota svogūnuose su baltaisiais grikiais

Lydeka (marinuota svogūnuose) su grikiais

Lydekai reikės:

  • Dviejų lydekos filė
  • 2 svogūnai
  • Aliejaus
  • Druskos
  • Šalavijo lapelių
  • Citrinos sulčių

Grikiams:

  • 1 stiklinės baltųjų grikių
  • 1 nedidelio svogūnas
  • 1 skiltelės česnako
  • 0,5 nedidelio baklažano
  • Druskos
  • 0,5 šaukšto smulkinto šviežio raudonėlio
  • 0,5 šaukšto smulkinto laiškinio česnako

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, pagniaužykite rankomis, apdėkite jais lydekos filė ir palikite šaldytuve pasimarinuoti per naktį.

Nuo lydekos filė nuimkite svogūnus, sudėkite jas į kepimo formą. Įpjaukite odelę, kad kepant nesideformuotų. Apdėkite šalavijo lapeliais. Pabarstykite druska (aš mėgstu barstyti prieš kepimo pabaigą) ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių arba kol iškeps. Iškepusią apšlakstykite citrinos sultimis.

Grikius prieš verdant galite kelias valandas pamirkyti, paskui greičiau išvirs. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, pabarstykite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Paskui nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais.

Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejumi. Kai svogūnai taps skaidrūs, sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar kelias minutes. Sudėkite baklažano kubelius ir kepkite kol jie suminkštės, įberkite druskos. Pakepintas daržoves, raudonėlius ir laiškinius česnakus sudėkite į išvirusius grikius ir išmaišykite.

Jei norėtųsi padažo, išbandykite šį 😉

Lydeka

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    Odeta
    2013-05-29 at 07:45

    O kaip jautėsi svogūnai? AR geras marinatas buvo, vertas dėmesio?

  • Reply
    Laura
    2013-05-30 at 06:25

    Kažkiek paryškino lydekos skonį, bet jautėsi ne tiek kiek norėjosi…gal reikia kitą kartą padidinti jų kiekį. Kol kas labai rekomenduot negaliu, nors žuvies tikrai nesugadino….kai išbandysiu su didesniu kiekiu, pranešiu.

  • Reply
    Dalia, Septyni virtieniai
    2013-06-01 at 23:09

    o aš baltųjų grikių gerumo dar nesu radusi. Paprastą košę išvirus man trūksta skrudinto grikio aromato.
    Laura, o tavo recepte kai išvirė, jie ryžiais pavirto, he he.

  • Reply
    Laura
    2013-06-02 at 17:14

    Dalia, vaje…taisau “mygom”…kodėl man tie ryžiai buvo galvoj?

  • Leave a Reply