Marinuoti pankoliai – saldžiarūgščiai apelsininės pankolio riekutės nuostabus pagardas tinkantis prie visko.
Marinuoti pankoliai:
- 2 vidutinio dydžio pankoliai
- 1 stiklinė balto vyno acto
- 0,5 stiklinės vandens
- 3 šaukštai cukraus
- 2 griežinėliais pjaustytos česnako skiltelės
- 1 šaukštelis aitriųjų paprikų dribsnių (aš dėjau 0,5 šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių)
- 1 šaukštelis garstyčių sėklų (dėjau 1 šaukštelį rupių garstyčių)
- 2 šaukštai tarkuotos apelsino žievelės
Gaminimo eiga:
Pankolį supjaustykite griežinėliais. Standžiai sudėkite į stiklainį.
Į puodelį supilkite actą, vandenį, sudėkite česnaką, cukrų, aitriųjų paprikų dribsnius, garstyčių sėklas, apelsino žievelę ir užvirinkite. Palikite kelioms minutėms, kad šiek tiek pravėstų.
Užpilkite marinatu pankolius. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įdėkite į šaldytuvą. Ragaukite po 2-3 dienų. Šaldytuve galima laikyti iki 2 savaičių.
Jums taip pat gali būti įdomus marinuoto imbiero receptas.
(Šaltinis: Food52.com)
Komentarų nėra