Daržovės/ Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Kepta lydeka su baklažanais ir špinatais

Kepta lydeka su baklažanais ir špinatais

Kepta lydeka su baklažanais ir špinatais pagardinta kaparėlių padažu. Jums taip pat gali būti įdomūs kiti patiekalų iš lydekos receptai.

Lydekai reikės:

  • 1 upinės ar ežerinės lydekos filė
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Baklažanams reikės:

  • 1 nedidelio baklažano
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Čiobrelio

Špinatams reikės:

  • 1 nedidelio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • Alyvuogių aliejaus
  • Gabaliuko sviesto
  • 2 saujų špinatų

Padažui reikės:

  • Gabaliuko sviesto
  • 1 nepilno šaukšto kaparėlių
  • 1 šaukšto kaparėlių marinato
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnelio čiobrelio

Taip pat reikės:

Kelių keptos marinuotos paprikos juostelių (nebūtina)

Gaminimo eiga:

Baklažaną supjaustykite riekelėmis, pabarstykite jas druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Riekeles nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite pipirais, čiobreliais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, iki suminkštės.

Lydekos filė supjaustykite gabaliukais, kiekvieno gabaliuko odą keliais pjūviais įpjaukite peiliu. Įkaitinkite keptuvę, pašlakstykite ją šiek tiek aliejumi, dėkite lydekos gabaliukus oda į apačią ir kepkite, kol odelė gražiai apskrus.  Išimkite, sudėkite šalia bebaigiančių kepti baklažanų ir užbaikite kepti.

Svogūną supjaustykite kubeliais ir kepkite aliejaus bei sviesto mišinyje, kol taps minkštas, sudėkite smulkintas česnako skilteles ir kepkite dar kelias minutes. Sudėkite špinatus ir kepkite, iki jie apvys. Pagardinkite druska, pipirais.

Padažui išvardintus produktus sudėkite į puodelį ir užvirinkite.

Kepta lydeka patiekiama su baklažanais, špinatais ir padažu.

 

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    šašlykas
    2014-03-18 at 09:29

    baklažanai su špinatais kokie geri draugai 🙂

  • Reply
    Laura
    2014-03-18 at 10:06

    Pasirodo 😉

  • Leave a Reply