Medaus garstyčių duona – salstelėjusi, pikantiška ir labai skani duonelė.
Medaus garstyčių duona:
- 120 ml pieno
- 2,5 šaukštelio medaus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 100 ml vištienos sultinio
- 1 šaukšto Dižono garstyčių
- 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
- 0,5 svogūno
- 300 g kvietinių miltų
- 60 g rupių kvietinių miltų
- 2 šaukštelių sausų mielių
Gaminimo eiga:
Svogūną pakepinkite su saulėgrąžų aliejumi, atvėsinkite. Sudėkite produktus (ir kepintus svogūnus su visu aliejumi, kuriame kepė) pagal duonkepės rekomendacijas.
Jei neturite duonkepės, užminkykite tešlą rankomis arba virtuviniu kombainu, padėkite šiltai, kad pakiltų dvigubai. Suformuokite kepaliuką, pakildinkite 20 – 30 minučių ir kepkite iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus.
(Receptas iš knygelės „Kepame duoną namuose”)
Sekite bulviukose.lt instagrame.
Daugiau duonos receptų.
Komentarų nėra