Mėsainis be bandelės – sveikesnė alternatyva. Bandelę pakeičiau pastarnokų blyneliais.
Reikės:
- 2 brandintos smulkintos jautienos paplotėlių mėsainiams
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Blyneliams reikės:
- 2 vidutinių pastarnokų
- 0,5 sprindžio poro baltosios dalies
- Šlakelio citrinos sulčių
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštų miltų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Lydyto sviesto kepimui
Svogūnams reikės:
- 2 didelių svogūnų
- Aliejaus kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukštelio medaus
- Šlakelio balzamiko acto
Padažui reikės:
- 1,5 šaukšto riebios grietinės
- 1,5 šaukšto majonezo
- 1 šaukšto krienų (jei labai stiprūs, dėkite mažiau)
- Druskos
Taip pat reikės:
- 2 kiaušinių
- 5 lapinių kopūstų lapų
- Lydyto sviesto kepimui
- 2 šaukštų tarkuoto kietojo avių arba ožkų pieno sūrio
Gaminimo eiga:
Blyneliams pastarnokus nulupkite, supjaustykite piršto storio griežinėliais. Virkite griežinėlius sūdytame, citrinos sultimis pagardintame vandenyje 4 minutes. Išvirusius perplaukite šaltu vandeniu ir sutrinkite smulkintuvu. Sumaišykite pastarnokų masę su kiaušiniu, plonais griežinėliais pjaustytu poru ir miltais. Pagardinkite druska ir pipirais. Tešlą padalinkite į keturias dalis ir iškepkite 4 blynelius. Blynelius kepkite maždaug tokio pat skersmens kaip mėsos paplotėliai.
Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Kepsnius apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Kepimo metu kepsnius pagardinkite druska. Apvertus kepsnius paskutinį kartą, pagardinkite pipirais, uždėkite ant jų po šaukštą sūrio. Kol kepsniai užbaigs kept, sūris išsilydys. Suvyniokite kepsnius į kepimo foliją ir palikite pailsėti 4-5 minutes.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Kepkite svogūnus su aliejumi ant mažos ugnies, nuolat maišydami, apie 30 minučių, kol jie suminkštės ir patamsės – pradės karamelizuotis. Įdėkite medaus, pagardinkite druska, įpilkite šlakelį balzamiko acto. Kepkite maišydami dar kelias minutes.
Padažui sumaišykite visus išvardintus produktus.
Lapinių kopūstų lapus nupjaukite nuo stiebų ir pasmulkinkite. Švelniai apkepkite su sviestu, pagardinkite druska.
Kiaušinius iškepkite su lydytu sviestu.
Mėsainius formuokite tokia tvarka: blynelis, padažas, kopūstai, kepsnys, svogūnai, padažas, blynelis, kiaušinis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra