Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa/ Vaisiai ir uogos

Antienos confit sumuštiniai su pastarnokų blyneliais

Antienos confit suvožtiniai su pastarnokų blyneliais - bulviukose.lt

Antienos confit sumuštiniai su pastarnokų blyneliais – sveikesnė ir įdomesnė mėsainio alternatyva su prancūzišku akcentu.

Pastarnokų blyneliams reikės (6vnt.):

  • 350 g pastarnoko
  • 2 šalotinių svogūnų
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių
  • 2 nedidelių kiaušinių
  • 2 kupinų šaukštų miltų (jei bus per skysta miltų įdėkite daugiau)
  • Anties taukų kepimui

Šparagams reikės:

  • 15 šparagų
  • Lydyto sviesto kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šlakelio citrinos sulčių

Taip pat reikės:

  • 2 anties kojelių “confit” mėsos
  • Saujos gražgarsčių
  • 3 šaukštų majonezo
  • 3 šaukštų bruknių uogienės
  • 3 šaukštelių tarkuotų krienų
  • 9 griežinėlių Brie sūrio

Gaminimo eiga:

Pastarnoką pasmulkinkite, sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 5-7 minutes, arba kol suminkštės. Labai minkštas – tyžtantis neturi būti. Pastarnoką išgriebkite iš vandens ir atvėsinkite. Atvėsusį sutrinkite šakute ir sumaišykite su plonais griežinėliais pjaustytais šalotais, citrinos sultimis, kiaušiniais, miltais, petražolėmis, pagardinkite druska ir pipirais. Padalinkite tešlą į  6 dalis ir iškepkite apvalius blynelius.

Apskuskite šparagų kotelius, nupjaukite sumedėjusius galus. Arba galite tiesiog laužti nenuskustą šparagą, jis luš ties sumedėjusia dalimi, teliks peiliu užlyginti lūžio vietą. Šparagus apkepkite keptuvėje su sviestu. Pagardinkite druska, pipirais, citrinos sultimis.

Suformuokite sumuštinius. Ant 3 blynelių užtepkite po šaukštą majonezo, ant viršaus dėkite gražgarstes, ant jų antieną, ant jos sūrį ir užvožkite likusiais blyneliais ant kurių užtepta bruknių uogienė ir krienai.

Patiekite sumuštinius su keptais šparagais.

Antienos confit sumuštiniai su pastarnokų blyneliais – puikus patiekalas nustebinti svečius.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI