Mėsainis su triušiena – lengvas, nes su triušienos filė ir jogurtiniu padažu, bet su visais mėsainiui priklausančiais priedais tokiais kaip kiaulienos šoninė ir čederio sūris.
Mėsainis su triušiena:
- 4 mėsainių bandelių
- 3/4 stiklinės majonezo
- 3/4 stiklinės natūralaus jogurto
- 3 šaukštų smulkintų raudonėlių lapelių
- 1 stiklinės šiaudeliais pjaustyto šviežio kopūsto
- 1 pomidoro
- Saujelės gražgarsčių
- 300 g triušienos filė
- 2 skiltelių česnako
- Kepimo sviesto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Gabaliuko karšto rūkymo kiaulienos šoninės
- Gabaliuko čederio sūrio
- 1 nedidelio avokado
Gaminimo eiga:
Majonezą sumaišykite su jogurtu ir raudonėliais, pagardinkite druska, pipirais.
Sumaišykite kopūstą su 2 šaukštais majonezo padažu
Supjaustykite česnako skilteles – griežinėliais. Iškepkite triušieną keptuvėje su sviestu. Baigiant kept, sudėkite česnako griežinėlius.
Pomidorą ir avokadą supjaustykite plonais griežinėliais.
Kiaulienos šoninę supjaustykite griežinėliais, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir apkepkite orkaitėje su įjungta griliaus funkcija.
Sūrį supjaustykite griežinėliais, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos keturis kvadratėlius ir kepkite orkaitėje su įjungta griliaus funkcija, kol išsilydys ir paruduos krašteliai. Tą pati galite padaryti ir keptuvėje. Į tieskite į keptuvę kepimo popieriaus kvadratėlius , uždėkite ant jo pjaustytą arba tarkuotą sūrį ir kaitinkite kol sūris pradės burbuliuoti.
Bandeles, jei neperpjautos, perpjaukite horizontaliai pusiau. Pjūvio vietas pakepinkite sausoje keptuvėje.
Ant apatinės bandelės puselės užtepkite majonezo padažo, dėkite kopūstų, kelis pomidoro griežinėlius, gražgarsčių, kelias keptas trušienos juosteles su česnakais, kelis šoninės griežinėlius, sūrio kvadratėlį, kelis avokado griežinėlius. Užvožkite likusia, padažu užtepta, bandelės pusele.
Mėsainis su triušiena gali būti patiekiamas su paprastų arba saldžių bulvių šiaudeliais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra