Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė su daržovėmis – minkšta, sultinga su šventinėmis apelsinų natomis.
Sprandinei reikės:
- 2 kg kiaulienos sprandinės
- 5 smulkintų skiltelių česnako
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 apelsinų
- Šlako aliejaus
- Žiupsnelio cukraus
- Žiupsnio džiovintų šalavijų lapelių
- 3 šaukštų Vorčesterio padažo
- 3 smulkintų lauro lapų
Garnyrui:
- Mažų bulvyčių
- Šakninių daržovių (morkų, pastarnokų, petražolių šaknų, saliero gumbų)
- Šlakelio aliejaus
- Prieskoninės žolelių druskos (arba druskos ir džiovintų žolelių)
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišykite česnaką, pipirus, aliejų, cukrų, šalaviją, Vorčesterio padažą ir lauro lapus. Įtrinkite marinatu sprandinę. Apelsiną supjaustykite griežinėliais, apdėkite jais sprandinę ir susukite ją į maistinę plėvelę. Marinuokite 1-2 paras šaldytuve. Prieš kepant nuvalykite marinatą ir įtrinkite sprandinę druska.
Kepkite sprandinę iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą 45 minutes arba kol, įsmeigus į sprandinę pagaliuką, bėgs skaidrios sultys. Iškepusią sprandinę išimkite iš orkaitės, apdenkite folija ir leiskite pailsėti bent 20 minučių.
Nuluptas daržoves supjaustykite stambiais gabaliukais, sudėkite į dubenį kartu su bulvėmis, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir gerai išmaišykite. Sudėkite daržoves į skardą, kurioje kepa sprandinė, likus maždaug pusvalandžiui iki kepimo pabaigos.
Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė su daržovėmis – jaukus patiekalas šeimos vakarienėms.
Jums taip pat gali patikti kefyre marinuotas kalakutas
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra