Orkaitėje keptos saldžiosios bulvės su jogurto padažu. Puikus bulvių saldumo ir jogurto rūgštelės derinys.
Orkaitėje keptos saldžiosios bulvės:
- 2 saldžiosių bulvių
- ~100 ml saulėgrąžų aliejaus
- 2 smulkintų česnako skiltelių
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 5 šalavijo lapelių
- 1 čili smulkinto pipiro
- Žiupsnelio maltos kalendros
Padažui:
- 1 stiklinės turkiško jogurto (galima ir paprasto)
- Druskos
- 2 nedidelių skiltelių česnako
- Alyvuogių aliejaus šaukšto
- Nedidelės saujelė prieskoninių žolelių (naudojau krapus ir petražoles)
Gaminimo eiga:
Sumaišykite su aliejumi žemiau išvardintus produktus.
Bulves supjaustykite skiltelėmis ir apipilkite paruoštu aliejumi.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol bulvių skiltelės suminkštės. Kepimo metu porą kartu palaistykite kepimo metu susidariusiu skysčiu.
Padažui viską sudėkite į indą ir sutrinkite blenderiu.
P.S. Labai patiko. Fantastiškas užkandis.
3 Comments
oditele
2012-09-09 at 09:39as vis paciupineju saldziasias bulves parduotuvek ir vel padedu atgal, bet matau, jo be reikalo tai darau..labai gardziai atrodo 😉
Ausrra
2012-09-09 at 10:39Atrodo tikrai puikiai, tik vat įdomu, saldžios jos labai? Iš vis ką primena jų skonis?
Laura
2012-09-09 at 15:56Oditėle, tikrai verta 😉
Aušra, nu saldžios jos, saldžios 🙂 Žalią paragavom, tai priminė morką. Ir keptos kažkas panašaus.