Ožiukų kumpeliai su moliūgų padažu ir ožkos varškės apkepu – švelnus, subalansuotas patiekalas patiks kiekvienam.
Kumpeliams reikės:
- Alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelių smulkinto česnako
- Džiovinto peletrūno žiupsnelis
- Malto muškato riešuto žiupsnelis
- Maltų žaliųjų pipirų žiupsnelis
- Druskos
- Daržovių sultinio
- Balto sauso vyno
Padažui:
- Gabaliuko moliūgo
- 1 nediduko pastarnokas
- 1 skiltelės česnako
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 100 ml grietinėlės
- Džiovinto šalavijo ir čiobrelio
Apkepui:
- 200 g varškės (ožkos)
- 2 kiaušinių
- 2 saulėje džiovinti pomidorai
- 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Džiovinto baziliko ir čiobrelio
- 150 ml grietinėlės
Gaminimo eiga:
Marinatui skirtus produktus (aliejų, druską, pipirus, prieskonius, česnaką) sumaišykite, įtrinkite kumpelius ir marinuokite šaldytuve parą laiko. Kumpelius apkepkite keptuvėje, sudėkite į puodą, įpilkite šlakelį balto sauso vyno, daržovių sultinio ir troškinkite apie 1,5 valandos.
Moliūgą ir pastarnoką supjaustykite gabalėliais ir išvirkite garuose. Česnako skiltelę supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite su aliejumi. Į puodą sudėkite garintas daržoves, česnaką, prieskonius, supilkite grietinėlę, viską sutrinkite smulkintuvu ir užvirkite.
Apkepui varškę sumaišykite su kiaušinių tryniais, smulkintais pomidorais, druska, pipirais, žolelėmis, grietinėle, krakmolu. Baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į apkepo masę. Indelius ištepkite sviestu, sukrėskite masę. Kepkite iki 170C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.
P.S. Labiausiai patiko ožkos varškės apkepas. Mėsa labai skani, šiek tiek salstelėjusi, švelni, tačiau nuvylė, nes kumpeliai buvo kietoki, aišku čia ne jie kalti, nes patroškinus būtų buvę superiški (gaminimo eigoje parašiau, kad juos reikia troškinti). Kietoki buvo, nes kepiau orkaitėje patikėjusi ožkininkės pasakojimu apie jų gležnumą.
Ožiukų kumpeliai su moliūgų padažu ir ožkos varškės apkepu restorano vertas patiekalas.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Daugiau receptų su mėsa.
5 Comments
Erika
2013-10-30 at 18:43Iš kur gaunami ožiukų kumpeliai??? :)))
Laura
2013-10-30 at 21:36Erika iš turgaus!
Odeta
2013-11-01 at 15:19Ką tik grįžau iš arabijos, tai ten ožkiena labai populiaru…ir žiauriai skanu:) Valgėme su tzaziki, su marinuotais svogūnais, su mėtomis…o jis pats buvo ir ant grotelių keptas, ir troškintas, ir su kauliuku ir maltinis…
Odeta
2013-11-01 at 15:19Netyrčia paspaužiau siųsti…tavo patiekalas atrodo nerealiai skaniai:)
Laura
2013-11-01 at 21:32Odeta jaučiu dar pirksiu ir pabandysiu ką nors su mėtomis 😉