Pieniška Hokkaido duona ypatinga tuom, kad jau naudojamas Tangzhong metodas. Tangzhong yra japoniškas duonos kepimo būdas, kuomet naudojama iki 65 C plikyta vandens ir miltų pasta. Ši pasta suteikia duonai minkštumo, duona ilgiau išsilaiko šviežia. Tangzhong pasta gaminama santykiu 1:5, t.y. jei imate 50 g miltų, vandens reikės 250 ml.
Tangzhong gaminama taip: į puodą sudėkite miltus ir vandenį ir kaitinkite maišydami ant silpnos kaitros. Kaitinkite kol termometras pasieks 65C. Jei termometro neturite, kaitinkite tiek, kol braukiant plakimo šluotele per plikinį matysis braukimo žymės. Paruoštą pasta uždenkite dangčiu ar maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų. Tangzhong galite pasiruošti iš vakaro. Tuomet atvėsusią įdėkite į šaldytuvą ir prieš dedant į tešlą atšildykite iki kambario temperatūros. Pastą šaldytuve galite laikyti 3 paras.
Pieniška Hokkaido duona:
- 540 g kvietinių miltų 550C
- 85 g cukraus
- 8 g druskos
- 9 g pieno miltelių
- 11 g sausų mielių
- 85 g paplaktų kiaušinių
- 60 g 30% grietinėlės
- 160 g 3,2 % pieno
- 185 g Tangzhong plikinio
- 50 g tirpinto sviesto
Gaminimo eiga:
Pieną sumaišykite su mielėmis ir palikite pusvalandžiui šiltai, kad mielės atgytų. Į maišyklės dubenį supilkite pieną su mielėmis, Tangzhong pastą, kiaušinio plakinį, grietinėlę, cukrų ir trumpai paplakite, kad susimaišytų iki vientisos masės.
Supilkite druską, miltus, pieno miltelius ir su tešlos antgaliu minkykite tol kol susijungs tešla į vientisą masę. Toliau minkant supilkite pamažu sviestą. Minkykite vidutiniu greičiu 7 – 10 minučių.
Išminkytą tešlą uždenkite rankšluostėliu arba maistine plėvele ir kildinkite, kol tešla pakils dvigubai.
Pakilusią tešlą išverskite ant stalo, padalinkite į 6 lygias dalis, suformuokite kamuoliukus, uždenkite rankšluostėliu arba maistine plėvele ir palikite pailsėti 15 minučių. Kepiau dviejose formelėse po 3 kamuoliukus.
Toliau formuosime tuos šešis tešlos kamuolaičius. Įmetu formavimo schemą, bus paprasčiau suprasti. Arba galite pasižiūrėti šiame Youtube filmuke.
Suformuotą ir sudėtą į kepimo formas tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltai, kad pakiltų dvigubai. Pakilusią duoną aptepkite kiaušinio plakiniu.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 30 minučių. Stebėkite! Kiekviena orkaitė kepa skirtingai 🙂
Iškeptą duoną pusvalandį paaušinau formoje, paskui atsargiai išverčiau ir baigiau aušinti pridengus rankšluostėliu.
Pieniška Hokkaido duona iš Christine’s recipes
Komentarų nėra